Sebastien Loeb predal 500.000 Citroen C4

CITROËN C4 je bil od začetka prodaje leta 2004 prodan že v več kot 2,5 milijona primerkih in še vedno zapeljuje s svojimi izjemnimi zmogljivostmi in lastnostmi. Tovarna Mulhouse, kjer izdelujejo ta avtomobil, danes skupaj s Sébastienom LOEBOM praznuje trenutek, ko njeno proizvodno linijo zapušča 500-tisoči C4 druge generacije, ki je na trg prišla leta 2010.

 

 

CITROËN C4 druge generacije, ki je v svojem avtomobilskem razredu postal zgled za udobje, se je v začetku leta posodobil z novimi lučmi, uporabnimi tehnologijami in najsodobnejšimi motorji, danes pa obeležuje mejnik: pol milijona izdelanih primerkov. To je pomemben dan za to kompaktno limuzino “Made in France”, ki jo izdelujejo v tovarni Mulhouse.

 

Ob tej priložnosti so kupca 500-tisočega CITROËNA C4 povabili v alzaško tovarno, kjer sta mu direktorica tovarne Corinne SPILIOS ter Sébastien Loeb, voznik CITROËN Racinga in nosilec devetih naslovov svetovnega prvaka v reliju WRC (od tega štirih za volanom dirkalnika C4 WRC), izročila ključe njegovega novega avtomobila.

 

Med zelo čustvenim dopoldnevom je kupec lahko obiskal tudi proizvodni obrat Mulhouse, kjer že od vsega začetka izdelujejo CITROËN C4. Tovarna v osrčju Evrope, v kateri so od otvoritve dalje izdelali več kot 11 milijonov vozil, je tudi vodilni zasebni delodajalec v Alzaciji, ki zaposluje več kot 7.500 ljudi. Je tudi edinstveno podjetje, ki poleg obrata za proizvodnjo avtomobilov zajema še tovarno mehaničnih delov in metalurško delavnico, ki jo sestavljajo orodjarna, livarna in kovaški obrat.

 

Pol milijona vozil CITROËN C4, ki so doslej zapeljala s proizvodne linije, torej priča o uspehu tega modela, ki je zelo cenjen zaradi svojih voznih lastnosti in udobja.

 

Nov prodajni izbor vozil CITROËN C4 pomeni:

 

  • sodoben dizajn z edinstvenimi signaturnimi prednjimi lučmi, ki jih sestavljajo žarometi z dnevnimi lučmi iz diod LED, ter zadnjimi lučmi s tridimenzionalnim uč Pomeni tudi razkošno notranjost s poenostavljeno armaturno ploščo, na kateri je osrednji 7-palčni zaslon na dotik, ter velikimi zastekljenimi površinami.
  • izjemno udobje zaradi voznih lastnosti, ki blažijo nepravilnosti na cestišču, vendar obenem nudijo užitek v vožnji. Dobro počutje v vozilu podkrepi še vrhunska zvočna izolacija in udobni sedež K udobju prispeva tudi velikost potniškega prostora z medosno razdaljo 2,61 m, deljiva zadnja sedežna klop ter velik, 408-litrski prtljažnik.
  • uporabne tehnologije s sistemom za prostoročni dostop in zagon (ADML) ter 7-palčnim zaslonom na dotik, na katerem so zbrane vse medijske funkcije in navigacijski sistem. Tehnologije, ki poenostavijo vožnjo, kot na primer sistem za pomoč pri speljevanju navkreber, elektronski nadzor pogona in sistem za nadzor mrtvih kotov (SAM). V avtomobilu C4 so potniki tudi povezani v svet z napravo CITROËN Connect Box, ki vključuje: klic v sili in klic asistence z lokalizacijo vozila, virtualno servisno knjižico ter storitev za varčno vožnjo Eco Driving, ki so vse dostopne po internetu.
  • motorje zadnje generacije, ki zagotavljajo dobre vozne lastnosti in manjšo porabo goriva. V ponudbi so trivaljni bencinski motorji PureTech ter dizelski motorji BlueHDi. V kombinaciji s tehnologijo Stop & Start in pnevmatikami z zelo majhnim kotalnim uporom dosegajo zelo majhno porabo: od 3,3 l/100 km oziroma 86 g CO2 pri motorju BlueHDi 100 S&S BVM ter 4,9l/100 km oziroma 113 g CO2 pri motorju PureTech 130 S&S EAT6. Izjemne zmogljivosti v navezi z novim samodejnim menjalnikom EAT6.

 

 

Eleganten dizajn, vsesplošno udobje in izjemne vozne lastnosti: vse to so odlike, ki dokazujejo, da znajo pri znamki CITROËN svojo kreativnost in tehnologije uporabiti za dobro počutje telesa in duha.

Comments

comments