Ranger Raptor naslednje generacije se bo udeležil Festivala hitrosti v Goodwoodu

Ford bo na Festivalu hitrosti v Goodwoodu nadaljeval s potrditvijo zaveze skupnosti LGBTQ+, saj bo ta teden na Otok pripeljal tudi ‘zelo gejevskega Raptorja’ in Rangerja Raptorja naslednje generacije.

Nastop ‘zelo gejevskega Raptorja’ (Very Gay Raptor) na dogodku v bližini mesta Chichester v Veliki Britaniji bo spodbudil pomembne razprave in je namenjen odpravi diskriminacije v avtomobilski industriji in širše. V okviru tega bo Ford v Goodwoodu s kesona ‘zelo gejevskega Raptorja’ v živo oddajal novo serijo ‘Tough Talks’ (zahtevni pogovori), ki jo bo vodi Gareth Thomas, valižanska legenda ragbija in prvi odkrito homoseksualni igralec ragbija.

V sklopu pogovorov bodo obravnavali, kako lahko avtomobilska industrija spodbuja kulturo vključevanja in zavezništva za skupnost LGBTQ+, pri čemer se bodo lotevali različnih tem, sodelovali pa bodo tudi gostje, kot so dirkačica Abbie Eaton, komičarka Catherine Bohart in lord March – sin vojvode Richmondskega, ki je ustanovil Festival hitrosti v Goodwoodu in poživljeni Goodwood Revival.

Leta 2021 ustvarjeni ‘Very Gay Raptor’je nastal kot odgovor na negativen komentar na družbenih omrežjih, pri čemer je Ford svojo najzmogljivejšo različico modela odel v bleščeče zlato bravo in jo okrasil z mavrično grafiko. Pozitiven odziv na spletu je bil tako izjemen, da se je Ford odločil za proizvodno različico, ki jo od takrat uporablja kot orodje, s katerim pomaga pri odpravljanju diskriminacije.

V videoposnetku, ki napoveduje nastop ‘zelo gejevskega Raptorja’ in Rangerja Raptorja naslednje generacije na dogodku, obe vozili brzita po terenih, prekritih z blatom, občasno izbereta različne poti in se spet soočita, vendar ne glede na različno identiteto pokažeta svoje enako osupljive in vzdržljive odlike.1

Naslednja generacija Rangerja Raptorja, ki se prvič pojavlja tudi kot ‘zelo gejevski Raptor’, bo v Goodwoodu doživela svojo evropsko dinamično premiero in se med vožnjami na znameniti hrib spopadla z zahtevno terensko progo, kar ne bi smelo predstavljati posebnih težah, saj je pod pokrovom motornega prostora 3,0-litrski EcoBoost V6 z dvema turbinama, ki razvije 288 KM in 491 Nm navora.2

#FordPresentsToughTalks  #FordRangerRaptor  #LGBTQ

Comments

comments