Rally Nova Gorica 2015

NGo-0019

Minuli vikend se je v Novi gorici odvijal 4 rally za državno prvenstvo Slovenije v sklopu tega rally-ja pa tudi Mitropa pokal. Rally je zaznamovalo veliko število gledalcev in spektakularne nesreče na srečo jo je skupila samo pločevina.

NGo-1976

Rally je potekal v petek popoldne z dvema hitrostnima preizkušnjama Ravnica med katerima je bila ena HP nočna. Po prvem delu sta Grega in Gregor začela nekoliko rezervirano, kljub temu pa so bile razlike zelo majhne in v soboto so se obetali tesni boji. V soboto zjutraj je Grega nekoliko zgrešil z nastavitvami na vozilu DS3, je pa v nadaljevanju našel prave nastavitve in s tem je tudi povečal ritem vožnje. Na predzadnji HP Ljig sta se Grega in Gregor znašla v kočljivem momentu kjer ju je sredi ovinka zavrtelo na veliko srečo se je vse skupaj razpletlo le z veliko izgubljenega časa. Do konca rally-ja je Grega odpeljal brez težav in tako za sabo pustil še en zaključen rally. V ekipi smo z doseženim zadovoljni, nas pa do konca sezone čaka še veliko dela, da bo Grega dobil nazaj samozavest. Kljub še ne najboljši vožnjam sta Grega in Gregor osvojila 3.mesto v 2WD nad 1600 v evropskem pokalu.

NGo-0631

“Z pokazanim na rally-ju sem zadovoljen, mi pa manjka še nekaj sekund predvsem pa mi primankuje konstantne vožnje. Rally je bil dokaj zahteven, kar se je pokazalo tudi s številnimi odstopi, sva pa imela tudi z Gregorjem pester trenutek, kateri se je na koncu razpletel srečno. Veseli me, da sem še en rally zaključil brez težav in s tem nabral zopet kilometre kateri mi primankujejo. Na vse zadnje z ekipo napredujemo in se že veselim naslednjega rally-ja,” je cilju rallya poudaril Grega

NGo-2657 NGo-3615

Rezultati:

  1. mesto 2WD nad 1600 evropski pokal
  2. mesto generalna razvrstitev
  3. mesto generalna razvrstitev državno prvenstvo Slovenije
  4. mesto generalno Mitropa pokal

Comments

comments