Porsche in Boeing bosta sodelovala na trgu prestižne urbane zračne mobilnosti

Porsche in Boeing želita skupaj vstopiti na trg za prestižno urbano zračno mobilnost (Urban Air Mobility, UAM), zato sta oba partnerja podpisala pismo o dobri nameri. Njun cilj je združiti prednosti in znanje obeh družb z namenom raziskovanja prihodnosti urbanih letalnih naprav.

“Porsche se iz proizvajalca športnih avtomobilov razvija v vodilno znamko med ponudniki prestižne mobilnosti – in ta bo lahko dolgoročno vključevala tudi tretjo dimenzijo,” je povedal Detlev von Platen, direktor za prodajo in marketing pri Porsche AG. “Združili bomo prednosti dveh vodilnih svetovnih družb, da bi vstopili v potencialno pomemben tržni segment prihodnosti.”

V okviru sodelovanja se mednarodna ekipa posveča različnim vidikom urbane zračne mobilnosti. Del tega predstavlja analiziranje potencialnega trga za prestižne produkte in določanje področij uporabe.

Boeing, Porsche in Aurora Flight Sciences, Boeingovo hčerinsko podjetje, razvijajo koncept za popolnoma električno letalno napravo, ki lahko vzleta in pristaja navpično. Inženirji iz obeh družb ter iz Porschejevih hčerinskih podjetij Porsche Engineering Services GmbH in Studio F.A. Porsche se ukvarjajo z izvedbo in testiranjem prototipa.

“Partnerstvo temelji na naših prizadevanjih za hiter in učinkovit nov ekosistem mobilnosti in nam omogoča, da skupaj z enim od vodilnih proizvajalcev avtomobilov razvijamo letalno napravo za prestižno urbano zračno mobilnost,” je dejal Steve Nordlund, podpredsednik in generalni direktor družbe Boeing NeXt, organizacije, ki ustvarja osnove za naslednjo generacijo ekosistema mobilnosti, v katerem bodo vzporedno obstajale avtonomne letalne naprave in letalne naprave, ki jih bodo krmilili piloti. “Porsche in Boeing s precizno tehniko, oblikovanjem in inovativnostjo pospešujeta tempo na svetovnem trgu urbane zračne mobilnosti.”

Izsledki raziskave, ki jo je leta 2018 opravil Porsche Consulting, kažejo, da bo rast tega trga od leta 2025 naprej občutno hitrejša. Svetovalno podjetje ugotavlja, da bodo lahko urbane letalne naprave potnike prevažale bistveno hitreje in učinkoviteje kot klasična transportna sredstva. Ostale prednosti so sorazmerno nizki stroški in večja prilagodljivost.

Comments

comments