DSC_2116

Opel Astra Innovation

Gre za avto, ki smo mu pustili dihati in nanj počakali vse do zadnjega trenutka. Zaželeli smo si novo Astro, ki bo od ostalih malce drugačna. Z njo smo se srečali že takoj ob prihodu v Slovenijo, ko smo imeli priložnost voziti dve bencinski različici in namočnejšo dizelsko z avtomatskim menjalnikom. Glede na vstopno ceno našega tržišča in opremo, ki jo ponuja, smo vedeli, da ji laskavi naslov slovenskega avta ne more pobegniti. Za pravo presenečenje je poskrbela z naslovom Evropskega avta leta. Katere adute neki skriva črna dama?

DSC_2078

Astrin glavni adut predstavljajo LED matrični žarometi, ki presenetijo vsakogar, ki te tehnologije še ni poznal. Proizvajalci v teoriji večkrat predstavijo tehnološke elemente, ki v praksi ne zaživijo s pravim učinkom. Tega pri matričnih žarometih ni bilo, saj je njihovo delovanje izjemno. Vožnja ponoči nas je tako nasmejala in pustila odprtih ust. Matrični žarometi namreč sami upravljajo s snopom svetlobe tako, da po sektorjih zapira tiste diode, ki motijo nasproti vozečega voznika, ostali del cestišča pa pri tem ostane razsvetljen. Za isti učinek razsvetlitve poskrbi tudi pri spredaj vozečemu vozilu, kjer zatemni del vozila pred vami, njegova okolica pa ostane razsvetljena. Gre za žaromete, ki sledijo pametnim telefonom.

DSC_2128

Pri novi Astri so povsem spremenili oblikovanje ter jo z boljšimi materiali naredili tudi lažjo. Z drzno obliko sledijo trendu prihodnosti, poskrbeli pa so tudi za učinek lebdeče strehe, ki je pri črni dami nevidna. Pri svetlejših barvah pride do lepšega izraza in razbije vsakdanjo monotonost vozil. Na zadnjem delu opazimo še nekaj, po čemer se razlikuje od navadnih.

DSC_2098

Ponaša se z dvojnim zaključkom izpušne cevi, ker gre za trenutno namočnejšo novo Astro na tržišču. Pod pokrovom skriva 1.6 litrski bencinski motor s turbopuhalom, ki premore zavidljivih 200 konjskih moči. Ja, res gre za nekaj posebnega v naši Sloveniji. Viden zaključek izpušne cevi najdemo samo s to izvedenko ter najmočnejšo karavansko bi-turbo različico. Kljub vsej moči je še vedno diskretna in pušča dovolj manevrskega prostora športno nabriti OPC.

DSC_2102

Innovation predstavlja najboljši paket opreme, ki ima malce več poudarka na prestižnosti. Volanski obroč spominja na večjo Insignio, medtem ko je vse ostalo nekaj svežega, novega. Kljub temu, da radarskega tempomata trenutno še ne ponuja, ima vse kar imajo veliki. Osrednji multimedijski zaslon na dotik te razvaja z navigacijo in vsemi ostalimi “posladki”. Slednje predstavlja ravno vzvratna kamera, ki bi si zaslužila malce boljšo kvaliteto. Tržišče ponuja res ogromno izbire in zakaj ne bi izbrali nekaj boljšega.

DSC_4483

Gretje sedežev se samodejno vklopi v hladnih dneh, kjer upošteva notranjo in zunanjo temperaturo. S senozorjem za mrtvi kot pripomore k večji varnosti na avtocesti, kjer složno deluje z opozorilnikom na nenamerno menjavo voznega pasu. Električno nastavljivi sedeži so sicer za doplačilo, kar pa ne pomeni, da so navadni za staro šaro. Prikrajšani niso niti potniki na zadnjih sedežih, ki so preskrbljeni z gretjem sedežev in USB priključki. Seveda obstajajo avtomobili, ki ponujajo več razkošja na zadnjih sedežih, pa vendar ne za tako ceno.

DSC_4498-Edit

Naprednim sistemom še kar ni konca. Astra te opozori tudi na to, če imaš po nepotrebnem vključen smernik, pred trčenjem pa te opozori s piskanjem in utripanjem rdeče lučke na zgornjem delu armaturne plošče. Sistem za branje prometnih znakov je v sodelovanju z navigacijo pravo razvajanje. Če si preveč zatopljen v pogovore s prijatelji in spregledaš znak, te na prekoračitev hitrosti opomne ravno ta sistem. Novo Astro spoznavam že kar nekaj časa in vedno me preseneti z nečim novim. Kljub vsej tehnologiji pa bi okaral naprednega parkirnega pomočnika, ki ti vzame preveč časa za še tako enostavno parkiranje. Če se znajdeš v gneči, res ni časa za večkratno popravljanje in opazovanje okolice.

DSC_4534

Da vožnja ostane v čudovitem spominu poskrbi športno vzmetenje, ki je na zavitih cestah prav sproščujoče. Predvidevam, da je naš način sproščanja drugačen od ostalih. Vožnja skozi ovinke poteka brez nagibanja, ceste pa se drži kot klop. Pospeševanje predstavlja velik del užitka, kar ob lažji novi Astri pride do večjega izraza. Če slučajno zagledate podobno Astro, jo nikar ne izzivajte, da vam ne bo kasneje žal. V zahvalo turbini 200 konjev ni pregrešno žejnih. Poraba se začne pri slabih 7 litrih, vse ostalo pa je odvisno od vašega dneva in debeline denarnice.

DSC_2092

Nova Astra si je res zaslužila oba prestižna naslova, saj v celotnem paketu ponuja kvaliteto, udobje in opremljenost za sprejemljivo ceno. Če uživate v vožnji, vam toplo priporočamo izbiro LED matričnih žarometov, ki vas ne bodo razočarali. Z LED tehniko se ponašajo tudi sprednji smerniki, ki so skriti v dnevnih lučeh. Če bo na najmočnješo športnico potrebno počakati še kakšno leto, vseeno upamo, da čimprej predstavijo zunanji OPC paket za to damo.

DSC_2112

Besedilo: Primož Makuc

Fotografija: Andraž Martinšek

Comments

comments

One thought on “Opel Astra Innovation

Comments are closed.