Novo poglavje v zgodovini podjetja

Porsche je skupaj s 320 gosti iz sveta politike, gospodarstva in medijev odprl novo tovarno za proizvodnjo Taycana. “Odgovorni smo za okolje in družbo. Proizvodnja Taycana je zato že CO2-nevtralna. V naši matični tovarni v Stuttgart-Zuffenhausnu, ki je srce naše znamke, povezujemo tradicijo in prihodnost,” je povedal Oliver Blume, predsednik uprave družbe Porsche AG.

Porsche s prvim popolnoma električno gnanim športnim avtomobilom in s posebej zanj postavljenim proizvodnim obratom odpira naslednje poglavje v zgodovini podjetja. “Brezemisijski Taycan je Porschejeva nova ikona,” je dodal Oliver Blume. “Je drugačen od naših dosedanjih avtomobilov, pa vseeno tipičen Porsche – inovativen, športen in emocionalen.”
S19_4268_fine
Od predstavitve konceptne študije Mission E na avtosalonu IAA leta 2015 do začetka proizvodnje prvih Taycanov za končne kupce je preteklo manj kot 48 mesecev. Novi proizvodni obrat postavlja nova merila na področju energetske učinkovitosti in prijaznosti do okolja. “Stojimo za dogovorom o podnebnih ciljih, sklenjenim decembra 2015 v Parizu, in zelo jasno prevzemamo odgovornost za zmanjšanje okolju škodljivih emisij. Vendar pa naše ambicije v zvezi s trajnostjo močno presegajo razogljičenje,” je dejal Albrecht Reimold, član uprave ter direktor proizvodnje in logistike v Porsche AG. “Porsche si prizadeva doseči cilj ‘Zero Impact Factory’, postati torej želimo tovarna brez negativnih vplivov na okolje.”
Električna mobilnost je pri Porscheju generator delovnih mest
S Taycanom se za podjetje začenja novo obdobje avtomobilske proizvodnje. Proizvodnja bo povezana in fleksibilna. Namesto klasičnega tekočega traku se bodo pri Porscheju uporabljali samovozeči transportni sistemi, po katerih se bodo sestavni deli in vozila pomikali od postaje do postaje. “Naši poti v novo obdobje pravimo Porsche proizvodnja 4.0. Z najnovejšimi tehnologijami povezujemo digitalni in mehanski svet,” je dejal Albrecht Reimold. “Pri Porscheju je človek še vedno v središču. Porschejevi zaposleni so integralni del projekta. In nenazadnje izdelujemo vozila od ljudi za ljudi.”
S19_4269_fine
S Porsche Taycanom se je na lokaciji v Zuffenhausnu odprlo 1.500 novih delovnih mest – električna mobilnost je za Porsche generator delovnih mest. Vzporedno z izgradnjo nove tovarne in pripravami za proizvodnjo je Porsche realiziral val usposabljanj, ki mu ni para; z njim so vse zaposlene pripravili na posebnosti, povezane z električno mobilnostjo. Skupno bo podjetje do leta 2022 v električno mobilnost investiralo več kot šest milijard evrov. Samo v nove proizvodne obrate je podjetje investiralo skupno 700 milijonov evrov, eno milijardo vključno z novo karosernico, ki jo bodo uporabljali tudi za aktualno generacijo Porscheja 911. Nova tovarna dopolnjuje proizvodnjo dvovratnih športnih avtomobilov; v tovarni z dolgoletno tradicijo v Zuffenhausnu dnevno izdelajo 250 vozil serije 911 in 718.

Andreas Scheuer, član zveznega parlamenta, zvezni minister za promet in digitalno infrastrukturo:
“Z električno mobilnostjo se tukaj v Stuttgart-Zuffenhausnu odpira okrog 1.500 novih delovnih mest, in sicer s CO2-nevtralno proizvodnjo. Porsche nam s tem daje pomembno sporočilo o električni vožnji in nemškem inženirstvu. Zdaj je pomembno, da s tehnologijo in izkušnjami pridobijo vsi – proizvajalec in kupci. Na cestah potrebujemo učinek električnega Hrošča – in to hitro.”
Winfried Kretschmann, član deželnega parlamenta, predsednik vlade zvezne dežele Baden-Württemberg:
“S Taycanom je Porsche pokazal, da se revolucija v mobilnosti dogaja ravno zdaj tukaj pri nas v Baden-Württembergu. S tem, ko v Zuffenhausnu ni bil ustvarjen samo revolucionaren produkt, temveč tudi revolucionarna proizvodnja, je podjetje pokazalo, da smo tukaj na jugozahodu Nemčije vodilni v novem pojmovanju avtomobila. Še posebej me seveda veseli, da Porsche s proizvodnjo Taycana na matični lokaciji v Zuffenhausnu investira tukaj pri nas – v Stuttgart, deželo Baden-Württemberg in tukajšnje prebivalce. Zato se vam v imenu celotne zvezne vlade iskreno zahvaljujem.”

Fritz Kuhn, nadžupan deželnega glavnega mesta Stuttgart:
“Za Stuttgart je to, kako Porsche investira, močan signal. Medtem ko drugi samo govorijo, Porsche naredi.”

Comments

comments