Novi Porsche 718 Cayman GT4 RS blesti na končnih nastavitvenih testih

Porsche 718 Cayman GT4 bo dobil velikega brata: 718 Cayman GT4 RS. Novi vrhunski model družine 718 je odlično opremljen za svojo novembrsko svetovno premiero. Pri zaključnih testnih vožnjah je prvi model iz družine 718 s kratico RS na impresiven način dokazal svoj voznodinamični potencial tako na ovinkastih gorskih cestah kot tudi na dirkališču.

S21_5253_fine
Ambasador znamke in razvojni voznik Jörg Bergmeister je 20,832 kilometra dolgo Severno zanko Nürburgringa z delno zamaskiranim serijskim vozilom prevozil v času 7:09,300 minute. Krajšo, 20,6-km različico, ki je nekoč služila za primerjavo, je GT4 RS prevozil v 7:04,511 minute – točno 23,6 sekund hitreje kot njegov manjši brat 718 Cayman GT4. Športni avtomobil s sredinsko nameščenim motorjem je bil za varnost voznika opremljen z dirkalnim sedežem. Nameščene so bile opcijske pnevmatike tipa Michelin Pilot Sport Cup 2 R. Serijsko stanje in serijsko maso vozila je potrdil notar.

S21_5248_fine
“Pri snovanju smo GT4 RS opremili z vsem, kar odlikuje pravi model RS: z lahko konstrukcijo, večjim potiskom k tlom, večjo močjo motorja in seveda s še bolj neposredno vodljivostjo. Fantastičen čas kroga na Severni zanki je impresiven dokaz za to, kako izrazito se odražajo te izboljšave vozne dinamike,” je povedal Andreas Preuninger, vodja oddelka za modele GT. “Naše stranke lahko pričakujejo čisto pravi avto za voznike, pri katerem je v ospredju užitek v vožnji.”

S21_5255_fine
“718 Cayman GT4 RS je brezkompromisen vozni stroj. Na gorskih cestah daje občutek okretnosti gokarta, kljub temu pa je pri vožnji na dirkališču impresivno stabilen. Drugače čas kroga na tem nivoju sploh ne bi bil možen,” je dejal Jörg Bergmeister. “Je eden najostrejših avtomobilov, ki jih je Porsche kdaj koli razvil. In to osupljivo zvočno kuliso mora človek res doživeti sam,” je še dodal vrhunski voznik, ki je v okviru razvoja pri testnih in nastavitvenih vožnjah modelu 718 Cayman GT4 RS namenil več kot 500 ur.

Comments

comments