Nova etapa v programu sodelovanja med PSA Peugeot Citroën in Toyota

Skupini PSA Peugeot Citroën in Toyota Motor Europe (TME) sta danes razkrili nove modele Citroën SPACETOURER, Peugeot TRAVELLER in Toyota PROACE. Fizičnim osebam bo na voljo izvedenka kombi, poklicnim uporabnikom pa izvedenka mini-bus. S tem sta skupini potrdili nadaljevanje sodelovanja, ki sta ga sklenili s sporazumom, podpisanim leta 2012.

 

Vsa tri vozila, ki se bodo pričela tržiti v prvem polletju leta 2016, bodo znamke predstavile vsaka na svojem razstavnem prostoru prihodnjega Ženevskega avtomobilskega salona v marcu 2016.

K0_VP_3-4_AVD_V3_low

“Z velikim veseljem vam danes predstavljamo tri nova vozila, ki so plod sodelovanja med skupinama Toyota Motor Europe in PSA Peugeot Citroën. V sklopu soglasja o sodelovanju smo uspeli razviti novo in učinkovito platformo vozil z namenom, da bi kupcem širom sveta ponudili moderne produkte, ki so v svojem tržnem razredu visoko konkurenčni,” je povedal Patrice Lucas, direktor programov in strategij skupine PSA Peugeot Citroën.

 

“Zelo smo veseli, da je sodelovanje s skupino PSA Peugeot Citroën, s katerim smo  pričeli leta 2012, danes obrodilo povsem novo generacijo vozil Toyota PROACE,” je izjavil Johan van Zyl, predsednik in generalni direktor Toyota Motor Europe. “Obe ekipi sta vložili veliko trdega v sklopu skupnega sodelovanja in individualno na ravni svoje blagovne znamke, zato sem prepričan, da bo naš novi PROACE in vse njegove izvedenke, obogatil prodajni program zanesljivih in vzdržljivih vozil, ki jih kupci pričakujejo od Toyote.”

PROACE_03

Prva vozila Toyota Proace so bila od leta 2013 zasnovana na platformi obstoječe generacije vozil Peugeot Expert in Citroën Jumpy. Ob sklenitvi sporazuma leta 2012 sta se podjetji dogovorili za skupen razvoj naslednje generacije in da bo njuno sodelovanje segalo vse do leta 2020.

 

Namen sodelovanja teh dveh skupin je ponuditi konkurenčen produkt v tržnem razredu lahkih dostavnih vozil srednje velikosti, kot so mini-busi in kombi izvedenke, in izkoristiti prednosti optimizacije stroškov za razvoj in proizvodnjo. Vozila proizvajajo v tovarni PSA Peugeot Citroën de Sevelnord v kraju Valenciennes, v Franciji.

 

Toyota Motor Europe je prispevala svoj delež za stroške industrijskega razvoja in investicije teh novih vozil.

 

Vozila imajo sicer iste tehnične podatke, motorje in opremo, vendar se vsak izmed njih  ponaša z uveljavljenimi stilskimi lastnostmi svoje blagovne znamke.

Comments

comments