Mustang je najbolje prodajan športen avto na svetu

Na svoj 56. rojstni dan je Ford Mustang osvojil dve pomembni tituli: že petič zapored je postal Najbolje prodajan športen avtomobil na svetu in naslov Najbolje prodajanega avtomobila v Ameriki v zadnjih petdesetih letih. 

2019 Mustang 2

“Ponosni smo na pestro izbiro športnih različic Mustangov, ki se še dopolnjujejo z novimi izpeljankami,” je dejal Jim Farley, glavni operativni direktor Ford Motor Company. “Od Švedske do Šanghaja vedno več ljubiteljev vožnje uživa z novim Mustangom občutek svobode na panoramskih, odprtih cestah. V čast nam je, da že 56 let služimo lastnikom, navdušencem in oboževalcem, z veseljem bomo to poslanstvo opravljali še naprej. “

2019 Mustang

Dva pomembna mejnika

Po najnovejših podatkih o registraciji novih vozil HIS Markit je bilo prodanih 102,090 modelov Mustang, tako je Mustang postal najbolje prodajan športni avtomobil na svetu v letu 2019. V tem obdobju se je prodaja Mustanga v Nemčiji povečala za 33 odstotkov, na Poljskem pa se je prodaja povečala za skoraj 50 odstotkov, v Franciji so prodajo skoraj podvojili.

2004 Ford Mustang Anniversary edition and 1965 Mustang with P-51

Ford je v letu 2019 v Evropi prodal 9.900 Mustangov, kar je tri odstotno povečanje glede na predhodno leto.

Dovršena ponudba

Mustang je v Evropi kupcem na voljo kot fastback ali kabriolet, z izbiro med 449 KM 5.0 l V8 motorjem in 10 stopenjskim samodejnim menjalnikom ali s 6 st. ročnim menjalnikom ter z 291 KM ter 2.3 EcoBoost motorjem s 6 st. ročnim menjalnikom.

2019 Mustang Bullitt

Posebna izpeljanka Mustang BULLITT z 460 KM 5.0 l V8 motorjem je na voljo kot fastback v Shadow Black ali v klasični Dark Highland Greeen barvi z unikatni detajli v notranjosti in zunanjosti vozila.

Comments

comments