Mazda3 Takumi

Beseda Takumi ima v japonščini več pomenov, eden izmed njih pa je tudi biti izkušen. Mazda je to potrdila že pred časom, zato vas najbrž ne preseneča, da je bila moja radovednost o Mazdi3 Takumi precej velika. Zaradi same nestrpnosti enostavno nisem prenesel čakanja na daljši test ter se kot navaden smrtnik že lansko leto odpravil do avtohiše in povprašal za testno vožnjo. Takrat me je pustila hladno, vikend izlet v Logarsko dolino pa je spremenil vse!

DSC_2257

Po dolgih letih so bile naše molitve uslišane in smo se prvič spoznali z dvolitrskim bencinskim motorjem z oznako G120. Pri tem skriva moč 120 KM, ki je za potrebe vsakdana in povprečnega voznika zagotovo najboljša izbira. Seveda lahko posežete tudi po šibkejši ali močnejši izvedenki.

DSC_2284

Ob vsakem testu poizkušamo odkriti nov biser naše čudovite dežele in zato smo se tokrat podali v Logarsko dolino, ki je bila zame nekaj novega. Mogoče se vam zdi čudno, vendar sem tokrat prvič prestopil prag te doline, ki odpira magične poglede. Kljub temu, da smo jo obiskali v bolj prehodnem obdobju, je mati narava poskrbela za nepozaben dan. Iz goste ljubljanske megle preko zasneženih vasic v okolici Kamnika do Logarske doline.

DSC_2238

Pri Mazdi3 Takumi gre za nadgradnjo paketa Attraction, ki s črnimi 18 colskimi platišči pridobi na športnem izgledu. Notranjost so obogatili z oblazinjenjem alcantara, ki sedežu poda zanimiv izgled. Če še niste vedeli, gre za posebno vlakno, ki je prišlo iz Japonske. K paketu Takumi spada še vzvratna kamera, ki s pomočjo zadnjih senzorjev še olajša parkiranje.

DSC_2253

Glede na to, da gre za posebno izvedenko Mazde smo malce pogrešali embleme, ki bi nakazovali “omejeno” izdajo Mazde3 Takumi. Včasih je potrebno zelo malo za občutek posebnosti, vseeno pa so rdeči šivi res lepa podrobnost, ki Mazdi pusti čar športnosti. Za piko na i lahko dodatno posežete še po športnem paketu in za posebnost poskrbite na svoj način.

DSC_2266

Logarska dolina ponuja številne aktivnosti, ki se z letnimi časi malce spreminjajo. Lahko se odločite za krajše spehode, planinske ture ali preizkus plezalnih sposobnosti. Morda si rezervirate vikend in se po dolini in njeni okolici podite s kolesi, v zimskem času pa se lahko odločite tudi za sankanje, saj zaprejo cesto od planšarije Logarski kot do parkirišča, ki je zadnja točka pred slapom Rinka.

Še ena klukca!

A post shared by Primož Makuc (@primozmakuc) on

Ledeniška dolina je znana tudi po številnih turističnih kmetijah in ostalih gostinskih ponudnikih, ki poskrbijo za lačne želodčke. Če pa vas preganja čas in imate bolj natrpan urnik, lahko za malico poskrbite tudi sami. Vrhunec našega izleta smo zaključili v stilu z doma pripravljeno borovničevo strjenko. Menda je bila vrhunska, kot pogled na okoliške vrhove.

DSC_2282

Mazda3 je spet poskrbela za odlično “prvo” srečanje. Udobna notranjost je pogoj za kakršnekoli izlete. Si predstavljete planinca, ki je utrujen še preden začne 10-urno turo? Mazda3 Takumi malce vara le z njeno izzivalno zunanjostjo, ki sicer ponuja dobro lego na cestišču, ne predstavlja pa tiste začinjene športnosti. Seveda ima vse predpostavke za pravo atletinjo, pri Mazdi pa morajo vse to le še pravilno zapakirati.

DSC_2286

Vse pohvale si zasluži bencinski motor Skyactive-G, ki omogoča zvezno pospeševanje tudi v višjih obratih. Pripadniki motorjev s turbino bi me tukaj najbrž raztrgali, vendar je realnost precej drugačna. S pomočjo Mazdine tehnologije ima motor z notranjim izgorevanjem več navora v področju nizkih in srednjih vrtljajev kot ostali, pri tem pa so pridobili tudi na manjši porabi.

DSC_2280

Porabo smo v času izleta uspeli obdržati na 6l/100km, kar je za bencinski motor z 2 litrsko prostornino zavidljiva številka. S tako porabo brez večjih problemov skače v zelje tistim z manjšo prostornino, ki delujejo s pomočjo turbopuhala.

DSC_2277

Na naše ceste je sicer že zapeljala prenovljena Mazda3, vseeno pa smo mnenja, da “stara” ostaja vroča roba za vse, ki si pod pokrovom želite malce drugačnosti in ne sledite vsem modnim trendom. Mi že komaj čakamo test nove, zato nam napišite kakšno idejo za izlet.

Besedilo: Primož Makuc

Fotografije: Andraž Martinšek

Comments

comments