Mazda CX-3

DSC_4241

Prejšnji teden smo se po dolgem dogovarjanju končo zapeljali do Celja. Naš namen ni bilo turistično spoznavanje mesta, ampak smo se raje držali bencinskih hlapov. Tokrat je bilo spoznavanje novih modelov omogočeno s strani podjetja Selmar, ki uspešno prodaja vozila znamke BMW, Citroen in Mazda. Če vas zanima s čim so nam postregli, boste morali spremljati naše objave, tokrat pa vam predstavljamo težko pričakovano Mazdo CX-3.

DSC_4197

Najbrž nisem eden redkih, katerega je CX-trojka osupnila še preden je zapeljala na naše ceste. Kmalu pa se človek vpraša,  če lahko v živo zadosti že vnaprej postavljenim visokim kriterijem? Jim je tudi tokrat uspelo narediti nekaj izjemnega in zaželjenega?

DSC_4205

Oblikovno je podobna svojim sestram, vseeno pa se pri zadnjem delu izrazito opazi spuščena športna linija. Po velikosti je precej primerljiva Mazdi3, kljub temu, da je celota bazirana na občutno manjši dvojki. Če bi rekli, da to ni res, bi vam pri zunanjosti še verjel. Popolnoma druga zgodba pa je pri izrazito minimalistični notranjosti. Tukaj kar diši po novi Mazdi2.

DSC_4220

Za testno CX-3 skrbi najboljši paket opreme Revolution Top, poleg tega pa se pod pokrovom skriva najmočnejši bencinski agregat, ki premore 150 KM. Ma kaj mislite, da je zgodbe konec? Za povrh vsega ima še štirikolesni pogon, ki premami tiste bolj zahtevne.

DSC_4221

Višji položaj sedenja zagotavlja udobno vožnjo, za občutek prestižnosti pa poskrbijo žlahtni materiali v kombinaciji usnja in alkantare. Vse to krasi vratne obloge, armaturno ploščo in centralni del med voznikom in sovoznikom. Sedeži so skrbno zasnovani in tako usnje v vročih poletnih dneh ne zažge sedalnega dela. Tam najdemo prijetno alkantaro, ki poskrbi za pravo temperaturno ravnovesje. Če do zdaj niste bili privrženci usnja, lahko o tem ponovno premislite. Mene je z lahkoto prepričala.

DSC_4226

Za varno vožnjo skrbijo številni varnostni sistemi, od samodejnega zaviranja, radarskega tempomata, pa do senzorja za mrtvi kot. Med vožnjo lahko hitrost brezskrbno spremljate na head-up zaslonu, ter se z desno roko sprehodite skozi glavni multimedijski meni, katerega upravljate kar z vrtljivim gumbom ob ročni zavori. Saj veste, tista “palica” in ne gumb.

DSC_4234

DSC_4237

DSC_4235

Kljub temu, da je bilo tokratno snidenje z Mazdo CX-3 bolj kratko, me je vseeno očarala z domiselnim pristopom v svet malih mestnih terencev. V prihodnje se že veselim daljšega testa in priznam, da navdušenja nad Mazdo ne skrivam. Dodatne točke si je zagotovo prislužila tudi z generacijo SKYACTIVE motorjev, ki se v nasprotju s konkurenco ne odloča za zmanjšanje delovne prostornine svojih agregatov.

DSC_4238

Mazda CX-3 s svojo bogato paleto motorjev in drznim oblikovanjem prinaša v svoj razred burjo svežine. S tem je onemogočila spanec konkurentom in že pridno osvaja naša srca. Z LED žarometi je poskrbela za ljubezen na prvi pogled.

Besedilo: Primož Makuc

Fotografija: Andraž Martinšek

Comments

comments