Letos kar 61 Fordovih avtomobilov junakom zime

Pokljuka, 4. oktober 2017 – Smučarska zveza Slovenije je na Pokljuki že tradicionalno predstavila vse reprezentance za prihajajočo zimsko sezono. Po njihovem druženju in krajšem tekmovanju s 350 otroki iz vse Slovenije so športniki s strani zlatega sponzorja Smučarske zveze še simbolično prevzeli kar 61 Fordovih vozil, kar je 14 več kot lani.

 

Smučarska zveza Slovenije in Ford uspešno sodelujeta že od leta 2012 in tudi letos skupaj postavljamo rekorde – športne in še kakšne:

Namreč, v sezoni 2015/2016 so naši zimski junaki s 36 vozili naredili kar 1,5 milijona km, lani so s 47 avtomobili v sezoni prevozili osupljiva 2 milijona km. Letos bodo iz družine Fordovih vozil uporabljali kar 61 vozil, od tega 44 kombijev.

 

Vanje lahko naenkrat skupaj naložijo do 58,9 ton prtljage in če bi vsa vozila postavili v vrsto, bi bila kompozicija dolga 316,6 metrov. Svetovni rekorder na 100m Usain Bolt, bi mimo tekel natanko 30 sekund in 3 stotinke.

 

Sicer so največ kilometrov, kar 800.000, v lanski sezoni prevozili alpski smučarji z 21 vozili, ekipe smučarskih skokov in kombinacije so z 19 vozili prepotovali impresivnih 760.000 km. Najvišje ležeči prelaz, ki so ga lani usvojili s Fordovimi vozili, je bil italijanski Passo Stelvio z 2757 m nadmorske višine, na najdaljšo pot v Levi na Finsko, ki je iz Slovenije oddaljen 3300 km, so se na tekmo slaloma odpravili alpinci, za kar so potrebovali skoraj 40 ur.

 

Boštjan Hribovšek, direktor prodaje in trženja pri Summit motors Ljubljana, je predajo vozil zimskim junakom pospremil z željami po uspešni sezoni, obenem pa poudaril, da so pri Fordu tudi zasebno eni njihovih največjih navijačev, ki spremljajo tekme in se veselijo vsakega njihovega uspeha.

 

Tako bomo tudi letos skupaj s športniki, tokrat tudi s pomočjo navijačev, zbirali štipendijo za perspektivne mlade zimske športnike v akciji Junaki gredo dlje (JunakiGredoDlje.si). Več podrobnosti o možnostih sodelovanja in pomoči pri zbiranju sredstev še sledi.

 

Na cestah po vsej Evropi bomo naše zimske junake lahko srečali v naslednjih vozilih, med katerimi so štirje opremljeni s Fordovim inteligentnim pogonom na štiri kolesa iAWD:

 

3x Ford C-Max Style

1x Ford Mondeo Titanium

1x Ford Galaxy Titanium

8x Ford S-Max Titanium

4x Ford S-Max Titanium iAWD

26x Ford Custom KOMBI Trend 8 sedežev (170KM)

15x Ford Custom KOMBI Trend 9 sedežev

2x Ford Custom KOMBI FURGON Trend 6 sedežev

1x Ford Transit FURGON

 

Vozila bodo koristile ekipe naslednjih panog: alpske in nordijske discipline, nordijska kombinacija, deskarji, teki, prosti slog in skupne službe.

 

Med posamičnimi športniki pri Fordu, zlatem sponzorju Smučarske zveze Slovenije, za varno, dinamično in udobno vožnjo skrbijo tudi za Fordove ambasadorje:

 

Ilka Štuhec, Boštjan Kline, Ana Bucik, Ana Drev, Štefan Hadalin, Filip Flisar, Jurij Tepeš in Domen Prevc.

 

::

S prispevkom Forda bodo športniki in ekipe imeli dovolj vozil za varno, dinamično in udobno vožnjo na treninge in tekme po vsej Evropi. Tako se bodo lahko osredotočili na tisto, kar je zanje pomembno – svoje najboljše nastope in rezultate.

 

Fordova vozila so vozila zmagovalcev!

Junaki gredo dlje.

 

Foto: Igor Zaplatil

Comments

comments