Fordovim strankam je z aplikacijo FordPass zagotovljen najboljši dostop do polnjenja električnih vozil v panogi – doma in na poti

Köln, 17.oktober 2019– Ford je poskrbel, da lahko lastniki električnih vozil preprosto pozabijo na eno od svojih največjih skrbi– da ne bodo mogli hitro in priročno napolniti svojega vozila: pripravil je celovit ekosistem Fordovih rešitev za polnjenje, ki bo zagotovil brezhiben in integriran dostop do polnjenja tako doma kot po vsej Evropi.

 

Ko bo Ford v začetku naslednjega leta začel dobavljati nova povsem električna vozila, bodo lahko Fordove stranke za popolno brezskrbnost na potovanjih z aplikacijo FordPass preprosto poiskale polnilnico, s pomočjo navigacijskega sistema zapeljale do nje ter plačale in nadzirale polnjenje v omrežju z več kot 120.000 polnilnimi postajami FordPass v 21 državah.

 

Poleg tega bo Fordova povezana domača polnilna postaja omogočila hitrejše in ugodnejše polnjenje Fordovih elektrificiranih vozil doma.

 

Fordov novi povsem električni športni SUV po navdihu Mustanga prihaja leta 2020, po svetovno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP) pa bo z izključno električnim pogonom omogočal doseg do 600 km.*

 

“Eden največjih zadržkov pri strankah, ki razmišljajo o nakupu električnega vozila, je bil strah, da bodo ostali ‘brez elektrike’ in ne bodo našli ustreznega priključka,” je povedal Ted Cannis, Fordov direktor globalne elektrifikacije. “S ponudbo vodilnega dostopa do polnjenja v tej panogi, vključno z največjim omrežjem javnih polnilnic med avtomobilskimi proizvajalci, odpravljamo te ovire in strankam omogočamo, da samozavestno uživajo v prednostih lastništva električnega vozila.”

Fordova strategija polnjenja je dvostranska in temelji na raziskavi, ki je pokazala, da se stranke hočejo prepričati o zagotovljenih možnostih za polnjenje že pred nakupom električnega vozila.

Po eni strani je treba zagotoviti polnjenje doma, saj tam svoja vozila polni večina lastnikov električnih vozil. Vsako Fordovo priključno električno vozilo bo serijsko opremljeno s Fordovim kablom za polnjenje doma, ki bo omogočal polnjenje ne glede na moč, ki je na voljo v domači električni vtičnici.

 

Polnjenje električnega vozila doma je prav tako preprosto kot polnjenje pametnega telefona. Fordova povsem električna vozila omogočajo polnjenje prek običajne gospodinjske električne vtičnice ali prek posebne Fordove povezane polnilne postaje, ki zagotavlja do petkrat večjo moč od tipične električne vtičnice – to pomeni, da bodo stranke Fordovo električno vozilo povsem napolnile čez noč. Tarife za polnjenje FordPass bodo obenem zagotavljale dostop do zelene energije.

 

V partnerstvu s podjetjem NewMotion in s povezljivostjo, ki jo zagotavlja vgrajeni modem FordPass Connect, bo aplikacija FordPass uporabnikom omogočila dostop do največjega omrežja polnilnic v Evropi. Za kar se da preprosto uporabniško izkušnjo bodo lahko brez težav uporabljali polnilnice v različnih državah in plačevali storitve z enim samim računom.

 

Ford je tudi eden od ustanovnih članov in deležnikov konzorcija IONITY, ki namerava do konca leta 2020 na ključnih evropskih lokacijah postaviti 400 izjemno zmogljivih polnilnic. V primerjavi z obstoječimi sistemi bo to omogočilo znatno skrajšanje časa polnjenja povsem električnih vozil – idealno za dolga potovanja.

 

Samo 10 minut polnjenja z močjo do 150 kW na polnilnicah IONITY bo Fordovemu novemu povsem električnemu športnemu terencu po navdihu Mustanga zagotovilo doseg do 93 km.

 

Mobilna aplikacija FordPass omogoča voznikom, da na daljavo preverijo stanje napolnjenosti svojega vozila. Nadaljnja ključna funkcija znotraj aplikacije FordPass bo strankam omogočila, da izkoristijo prednosti planerja potovanj FordPass Power My Trip, ki upošteva trenutno stanje napolnjenosti vozila in poišče ustrezne polnilnice vzdolž poti, da je vožnja kar se da učinkovita. FordPass pokaže tudi zanimive točke – na primer restavracije ali trgovska središča – v katerih lahko uporabnik koristno porabi čas med polnjenjem vozila.

 

Obenem bo funkcija s spletom povezane navigacije, ki jo zagotavlja FordPass Connect, Fordovim uporabnikom v Evropi omogočala, da načrtovano pot s svojega mobilnega telefona ali tabličnega računalnika brezžično pošljejo neposredno v svoje električno vozilo. V udobju doma ali pisarne ustvarjeni načrti poti se bodo prenesli v navigacijski sistem vozila, voznik pa bo le še vstopil in se odpravil na izbrano pot.

 

Če povemo preprosto: Ford je poskrbel za vse. Z aplikacijo FordPass bodo lahko uporabniki vozila preprosto in priročno polnili doma in na poti.

Comments

comments