Ford Pro razkriva vznemirljivo naslednjo fazo elektrifikacije s povsem novim, povsem električnim vozilom E-Transit Custom

Ford je danes naredil še en pomemben korak v svoji elektrifikacijski preobrazbi, saj je razkril prve podrobnosti o povsem novem, povsem električnem modelu E-Transit Custom.

Po električnem E-Transitu, ki so ga začeli izdelovati marca letos in je prvo od štirih povsem električnih gospodarskih vozil, s katerimi bo Ford Pro do leta 2024 obogatil ponudbo na trgu, je E-Transit Custom zasnovan tako, da bo postavil nova merila v segmentu enotonskih dostavnikov v Evropi in bo pomagal podjetjem v regiji, da brez težav preidejo na elektrificirana vozila.

Povsem električni naslednik najbolje prodajanega evropskega dostavnega vozila1,2 je zasnovan čisto na novo in se bo brez težav vključil v ekosistem rešitev za povečanje produktivnosti in dodane vrednosti Ford Pro. E-Transit Custom bo podprt s programsko opremo ter polnilnimi, servisnimi in finančnimi rešitvami Ford Pro prek ene celovite platforme, ki bo pomagala podaljšati čas obratovanja in zmanjšati obratovalne stroške.

Najnovejši dodatek v elektrificirani paleti Ford Pro bo ključni element Fordove drzne zaveze, da bo do leta 2035 dosegel ničelne emisije pri prodaji vseh Fordovih vozil v Evropi in ogljično nevtralnost na celotnem evropskem območju.

Brezkompromisna povsem električna arhitektura E-Transita Custom pomaga zagotoviti ciljni doseg do 380 km,3hitro polnjenje z enosmernim tokom (DC) in polno vlečno zmogljivost – da niti ne omenjamo novega dinamičnega oblikovanja. Poleg tega bo novi dostavnik z uporabo prefinjene povezljivosti, ki bo omogočala vedno aktivne odnose, pomagal dvigniti produktivnost na še višjo raven.

“To je prelomen trenutek za upravljavce gospodarskih vozil v Evropi in še ena izjemno pomembna uresničitev naših ambicij Ford Pro,” je povedal Hans Schep, generalni direktor Ford Pro v Evropi. “Najbolje prodajani evropski dostavnik je pravkar postal povsem električen in ob podpori naših edinstvenih storitev Ford Pro, ki na enem samem mestu zagotovijo povečanje produktivnost, si je kar težko predstavljati vse prednosti, ki jih bo to prineslo podjetjem po vsej Evropi.”

Električna moč na dosegu roke

Med funkcijami, ki so bile razvite na podlagi poglobljenih spoznanj uporabnikov dostavnih vozil, da bi E-Transit Custom zagotovil neprimerljivo uporabniško izkušnjo, je tudi tehnologija ProPower Onboard, ki bo omogočala ‘izvoz’ električne energije za orodje, luči in naprave na delovišču.

E-Transit Custom je delovno vozilo z izrazito izklesano obliko, na katerega bodo podjetja vseh velikosti ponosna, saj je zaupanja vreden partner pri njihovem poslovanju. Novi model, ki ga odlikujejo uravnoteženi proporci, samozavestna drža in popolna osvetlitev LED, bo postavil zahtevno novo oblikovalsko merilo v segmentu enotonskih vozil.

V začetku tega leta je Ford objavil, da se bodo do leta 2024 poleg dvotonskega E-Transita legendarni družini Transit pridružili še štirje novi električni modeli – dostavnika Transit Custom in Transit Courier ter vozili za prevoz oseb Tourneo Custom in Tourneo Courier.

Proizvodnja povsem električnega modela E-Transit Custom se bo začela v drugi polovici leta 2023 in bo del najobsežnejše ponudbe vozil Transit Custom, ki je bila doslej na voljo evropskim kupcem. Dodatne podrobnosti bodo objavljene septembra letos.

Vse različice Transita Custom bo izdeloval Ford Otosan – Fordovo skupno podjetje v Turčiji – v svojem obratu v mestu Kocaeli, kjer je sedež evropske proizvodnje Transita, tudi v ta namen pa so po predhodni objavi družbe Ford Otosan obratu zagotovili naložbo v višini dve milijardi evrov. Družbe Ford, SK On Co., Ltd. in Koç Holding so pred kratkim podpisale nezavezujoč memorandum o soglasju za novo, v panogi vodilno skupno podjetje, ki bo eden največjih obratov za proizvodnjo baterij za električna gospodarska vozila v Evropi. Proizvodnja se bo predvidoma začela sredi tega desetletja, letna zmogljivost pa naj bi znašala od 30 do 45 gigavatnih ur.

Comments

comments