Ford na podelitvi nagrad AutomotiveINNOVATIONS

Na letni podelitvi nagrad AutomotiveINNOVATIONS je bil Ford imenovan za ‘najbolj inovativno velikoserijsko znamko leta 2023’, pri čemer je med avtomobilskimi znamkami z velikoserijsko proizvodnjo osvojil najvišja priznanja v kategorijah ‘Avtonomna vožnja in napredni asistenčni sistemi za voznika’ ter ‘Storitve povezanih avtomobilov’.

Center za avtomobilski menedžment in družba PricewaterhouseCoopers GmbH s sedežem v Nemčiji sta Ford razglasila za zmagovalca kategorije, potem ko sta proučila inovacije 29 svetovnih avtomobilskih skupin, ki predstavljajo več kot 80 znamk. V postopku ocenjevanja za nagrade za leto 2023 so obravnavali 1088 inovacij. Ford je prejel skupno oceno 91,2 točke, na drugo mesto se je uvrstil Volkswagen (82,0 točke), na tretje pa Toyota (64,6 točke).

Uvedba Fordovega naprednega sistema za pomoč vozniku s prostoročnim upravljanjem druge stopnje BlueCruise1– na voljo je v Mustangu Mach-E in ima od aprila uradno dovoljenje za uporabo na avtocestnem omrežju v Veliki Britaniji – je Fordu na poti do skupne nagrade pomagala do zmage v kategoriji ‘Avtonomna vožnja in napredni asistenčni sistemi za voznika’. Posebno priznanje je prejel tudi sistem za pomoč pri vleki prikolice ‘Pro Trailer Hitch Assist’ v modelu F-150.

Navigacija v oblaku sistema SYNC 42 v Fordu Focusu je bila izpostavljena inovacija, ki je Fordu prinesla prvo mesto v kategoriji ‘Storitve povezanih avtomobilov’, znamka pa se je dobro uvrstila tudi na preostalih dveh področjih in je zasedla drugo mesto v kategorijah ‘Električna vožnja’ ter ‘Vmesnik in povezljivost’.

“V svoji 120-letni zgodovini smo dosledno uvajali inovacije ter se pri razvoju vozil in tehnologij osredotočali na potrebe kupcev,” je povedala Silke Seitz, direktorica oddelka za digitalne izdelke v Evropi, ki je v Fordovem imenu prevzela priznanje. “Avtomobilska industrija se danes spreminja s hitrostjo, kakršne še nismo videli, zato je priznanje za naše inovacije v tem času ponosen trenutek in dokaz spretnosti, sposobnosti in nenehnih stremljenj podjetja.”

Center za avtomobilski menedžment je neodvisni inštitut za raziskave in strateško svetovanje na področju avtomobilizma in mobilnosti na Univerzi uporabnih znanosti v Bergisch Gladbachu v Nemčiji. Nagrade AutomotiveINNOVATIONS so priznanje za inovacije na področju avtomobilskega razvoja, v sodelovanju z družbo PricewaterhouseCoopers AG pa jih podeljuje žirija, ki jo vodi direktor centra prof. dr. Stefan Bratzel.

“Prvič po letu 2014 je Ford ponovno postal najbolj inovativna avtomobilska znamka,” je povedal Bratzel. “Med ključnimi dejavniki uspeha je bilo izjemno ravnovesje inovativnih prednosti na najpomembnejših tehnoloških področjih.”

Nagrade so podelili na dogodku 13. julija 2023 v Frankfurtu na Majni, ko so proslavili tudi dejstvo, da organizacija priznanja za inovacije v avtomobilski industriji podeljuje že enajst let.

Comments

comments