Ford je objavil, da predsednik in izvršni direktor Jim Hackett odhaja v pokoj, nasledil ga bo Jim Farley

Družba Ford Motor Company je danes sporočila, da Jim Hackett, ki je vodil preobrazbo družbe od leta 2017, načrtuje upokojitev.

Za novega predsednika in izvršnega direktorja družbe je bil s 1. oktobrom imenovan Jim Farley, ki se bo pridružil tudi upravnemu odboru.

Hackett (65) in Farley (58) bosta s tesnim sodelovanjem v naslednjih dveh mesecih zagotovila nemoteno zamenjavo vodstva.

Pod Hackettovim vodstvom je Ford intenzivno vstopil v novo dobo pametnih vozil in se temeljito osredotočil na želje in potrebe uporabnikov. Obenem je Ford izboljšal pripravljenost temeljnega poslovanja – poskrbel je za prestrukturiranje poslovnih procesov, osvežil paleto izdelkov in zmanjšal birokracijo.

“Hvaležen sem Jimu Hackettu za vse, kar je storil za modernizacijo Forda, da smo pripravljeni na konkurenčno poslovanje in nove zmage v prihodnosti,” je povedal Bill Ford, Fordov izvršni predsednik. “Naša vizija novih izdelkov– na njenem čelu so Mustang Mach-E, novi F-150 in družina Bronco – dobiva končno obliko. Imamo vrhunske načrte za električna in avtonomna vozila ter za popolno povezljivost vozil. In postajamo veliko okretnejši, kar se je pokazalo tudi pri naši hitri mobilizaciji za izdelavo opreme, s katero smo reševali življenja ob izbruhu pandemije.”

Farley, vodilna osebnost v svetu avtomobilizma s poglobljenimi globalnimi izkušnjami in vrsto doseženih uspehov, je s Hackettom v zadnjih treh letih sodeloval pri razvoju in izvedbi Fordovega načrta za skupno ustvarjanje prihodnosti Creating Tomorrow Together, s katerim se je Ford preobrazil v podjetje z večjo rastjo in večjimi dobički.

“Jim Farley prirojen občutek za avtomobile in uporabnike združuje z izjemnim instinktom glede prihodnosti in novih tehnologij, ki spreminjajo našo panogo,” je povedal Bill Ford. “Jimova strast do odličnih vozil in njegovo nepopustljivo prizadevanje za doseganje rezultatov sta dobro znana, sam pa sem spremljal tudi njegov razvoj v voditelja preobrazbe z odločnostjo in predvidevanjem, ki bosta pomagala zagotoviti Fordov razcvet tudi v prihodnje.”

Farley se je Fordu pridružil leta 2007 kot globalni vodja za področje trženja in prodaje, nadaljeval pa je s prevzemom vlog vodje najprej Lincolna, nato Forda v Južni Ameriki, Forda Evropa in vseh Fordovih globalnih trgov. Aprila 2019 je bil Farley izbran za vodjo Fordove nove ekipe za poslovanje, tehnologijo in strategijo, ki družbi pomaga pri odločanju o načinih uporabe zmogljivih orodij, s katerimi panoga dobiva novo podobo, kot so na primer programske platforme, povezljivost, umetna inteligenca, avtomatizacija in nove vrste pogonov. Februarja letos je postal operativni direktor družbe Ford.

Hackett, ki bo do konca marca 2021 nadaljeval kot Fordov posebni svetovalec, je povedal, da je nastopil pravi čas za predajo voditeljske vloge Jimu Farleyu.

“Moj cilj ob prevzemu vloge izvršnega direktorja je bil, da Fordu zagotovim pripravljenost na zmage v prihodnosti,” je povedal Hackett. “Najtežja naloga za ponosno podjetje z dolgo tradicijo je sprememba v skladu z izzivi sveta, v katerega vstopa in nadomešča svet, ki ga dobro pozna. Ponosen sem na to, v kakšni meri smo uspeli ustvariti sodobno družbo Ford in sem velik optimist glede prihodnosti.”

“V zadnjih treh letih sem tesno sodeloval z Jimom Farleyem in se lahko povsem zanesem nanj kot na osebnost in kot na vodjo,” je dodal Hackett. “Imel je izjemno pomembno vlogo pri pripravi naše nove palete izdelkov in pri preoblikovanju našega poslovanja po vsem svetu. Je zagovornik sprememb s poglobljenim znanjem, kako voditi družbo Ford v novi dobi, ki jo določajo pametna vozila v pametnem svetu.”

Jim Farley je povedal: “Ford mi je zelo pri srcu in počaščen sem, da bom imel priložnost ustvarjati vrednote za Fordove zaposlene, uporabnike, trgovce, skupnosti in vse ostale naše deležnike. Jim Hackett je postavil temelje za resnično živahno prihodnost in v zadnjih treh letih smo naredili res velik korak naprej. Veselim se dela s celotno Fordovo ekipo pri uresničevanju polnega potenciala tega izjemnega podjetja v novi dobi.”

 

Comments

comments