Citroen v Ženevi 2016

ŽENEVSKI AVTOMOBILSKI SALON 2016: NA CITROËNOVI STOJNICI BO ZAVEL VETER SVEŽINE IN ENERGIJE!

 

Na ženevskem avtomobilskem salonu 2016 bo Citroën prešel v novo etapo okrepitve svoje marketinške pozicije s predstavitvijo novih produktov, konceptnih študij in partnerstev, ki jih druži ista rdeča nit: energija in svežina. Znamka Citroën nadaljuje tudi z razvojem novih storitev, ki bodo njenim strankam olajšale življenje. Pravkar je v teku dinamika, s katero namerava Citroën ponuditi povsem drugačne avtomobilske izkušnje in ki bo spreobrnila uveljavljene stilske zapovedi. Usmeritev znamke bo jasno opazna na njeni stojnici in bo tekom leta 2016 postopoma prihajala do izraza.

 

 

 • NOVOSTI

V Ženevi bo Citroën razstavljal energična vozila polna svežine, ki stremijo za dobrim počutjem ne glede na avtomobilski segment! Citroën bo predstavil tudi partnerstva, ki odzvanjajo kreativnost in drznost znamke.

 

 • Svetovna premiera vozila Citroën SpaceTourer in njegove konceptne študije

Moderen in s čvrstim značajem prežet kombi Citroën SpaceTourer zagotovi prijetno vzdušje in večnamenskost ter prinaša nov odgovor na potrebe današnjih družin ali skupin prijateljev in pa tudi poklicnih uporabnikov.

Ob njegovem boku bo predstavljena študija živahnih barv in z močnim nabojem: konceptno vozilo Citroën SpaceTourer Hyphen, ki je bil razvit v partnerskem sodelovanju med znamko Citroën in mlado francosko glasbeno skupino Hyphen iz elektro pop scene. Pustolovec s štirikolesnim pogonom svežega in barvitega videza kot pravi vezni člen med družinami in poklicnimi uporabniki, enoprostorskimi vozili in športnimi terenci, mestom in popotovanji, ki namiguje na prostornost in pustolovščine, bo ponujal še več možnosti za dobro počutje in prostočasne aktivnosti kot serijski model. Vabljeni ste na našo stojnico, 1. marca ob 9h30 na nastop v živo v okviru novinarske konference.

 

 • Novi Citroën E-MEHARI in njegova konceptna študija

Citroën E-MEHARI: s svojo razigranostjo spominja na legendo znamke, hkrati pa je Citroën E-MEHARI hkrati še veliko več od tega: kabriolet s štirimi sedeži, na 100 % električni pogon ter z modernim in zabavnim dizajnom.

– Poleg tega novega modela bo predstavljen edinstven in inovativen koncept, ki je nastal kot plod sodelovanja med znamko Citroën in znano francosko modno hišo. Svetel koncept bo razkrit nekaj dni pred salonom.

 

 • Citroën C4 Cactus: dve novi promocijski ponudbi

– Posebna serija C4 Cactus RIP CURL je bila kot povsem nova različica za preživljanje časa na prostem zasnovana v sodelovanju s priznano znamko s področja deskanja in uvaja sistem Grip Control za optimalno pogonsko moč ter stilske elemente, ki poudarjajo njegov značaj.

Citroën C4 Cactus «W» bo z monokromatsko belo barvo karoserije predstavljen v inovativni izvedenki «urban iconic», ki igra na karto elegance.

 

 • UDOBEN IN UČINKOVIT IZBOR VOZIL

Citroën bo na razstavišču predstavil najnovejše ali nedavno prenovljene modele, ki ponujajo dizajn, udobje in uporabne tehnologije, kot so C4 Picasso, C1, C4 ali Berlingo. Skupni imenovalec celotnega prodajnega programa in resničnega strokovnega znanja znamke Citroën je udobje. Vsesplošno in homogeno udobje za dobro počutje telesa in duha, ki uvaja nov način doživljanja avtomobilov. Povsem drugačne avtomobilske izkušnje, ki slonijo na učinkovitih motorjih, kot je trivaljni bencinski motor PureTech (turbo različica je prejela naziv “Engine of The Year 2015”) in dizelski motorji BlueHDi s tehnologijo SCR, ki je bila priznana kot najbolj zmogljiva tehnologija za obdelavo dušikovih oksidov (NOx) in znižanje stopnje emisij.

 

 • POVSEM BREZSKRBNE IZKUŠNJE ZA STRANKO

Moderna in tehnološko napredna znamka Citroën neprenehoma uvaja inovacije. Ponuja nove storitve in nove razsežnosti, ki so v skladu z novimi načini življenja in potrošniškimi navadami lastnikov avtomobilov.

 

 • Povezljive storitve

– Citroën Connect Nav: nova generacija 3D navigacije, ki bo lansirana z vozilom Citroën SpaceTourer, deluje v povezavi s povezljivimi storitvami in jo je moč upravljati z glasovnimi ukazi;

– Paketi Citroën Connect: ponudbi Citroën Connect Box s paketom SOS & asistenca se pridružujejo še trije paketi (paket Monitoring, paket Mapping in paket Tracking).

 

 • Digitalni svet

– Citroën Advisor: je spletna stran za interaktivno izražanje mnenj o prodajnih mestih znamke Citroën, na kateri lahko Citroënove stranke objavijo svoje mnenje in izkušnje o kakovosti storitev, ki so jih bile deležne v koncesiji. To je premierno na voljo v svetu avtomobilizma.

– Citroën Carstore: je spletna stran, na kateri je možno v trenutku primerjati vsa nova vozila iz ponudbe, ki so na zalogi mreže Citroën, poleg tega pa je možno prek nje tudi neposredno rezervirati izbrani model, in to z enim samim klikom, brez da bi se premaknili. To je prvi korak do e-poslovanja.

 

Povsem drugačne izkušnje, ki so odločno usmerjene v dobro počutje, bo moč doživeti tudi na stojnici v Ženevi. Na svetli in gostoljubni stojnici se bo moč prvič sprehoditi po kotičkih «Petit Citroën» in «Maison Citroën». Stojnica bo prežeta z energijo po zgledu sodelovanja znamke na prvenstvu WTCC. Citroën v sezoni 2016 cilja na tretji zaporedni naslov prvaka z dirkalnikom C-Elysée WTCC, ki ga bo v Ženevi predstavil v novih barvah.

 

 

NOVINARSKA KONFERENCA

 

Novinarska konferenca znamke Citroën bo v torek, 1. marca ob 09h30 na stojnici znamke v paviljonu 6.

Od 10H00 dalje vam bodo za intervjuje na razpolago uradni govorci znamke.

– Linda JACKSON, generalna direktorica Citroën

– Xavier PEUGEOT, direktor prodajne palete Citroën

– Alexandre MALVAL, direktor oblikovanja Citroën

– Arnaud BELLONI, direktor komunikacij in marketinga Citroën

– Voznika ekipe Citroën Racing, José Maria LOPEZ in Yvan MULLER

 

 

 1. NOVOSTI

 

 • Svetovna premiera: Citroën SpaceTourer!

 

«UNLIMITED LIFE»: Citroën SpaceTourer, sopotnik v intenzivnem in brezmejnem življenju, bo premierno na svetu predstavljen na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi!

 

Citroën se kot pionir na področju družinskih enoprostorcev in enoprostorskih vozil ponaša z zares vrhunskim strokovnim znanjem, potrebnim za razvoj vsestransko uporabnih in prostornih vozil, v katerih je bivanje nadvse prijetno. Z modelom SpaceTourer je znamka nadgradila svojo ponudbo in s tem potrdila, da je v segmentu kombijev sposobna prodreti en nivo višje. Optimističen, praktičen in vsakodnevni rabi prijazen SpaceTourer vam poenostavi življenje in pomaga verjeti, da nič ni nemogoče. Moderno vozilo ponuja pravo rešitev za svet v gibanju, kjer se način življenja in življenjske navade nenehno spreminjajo in v katerem ljudje vse pogosteje prostočasne dejavnosti in prevoz delimo z drugimi.

 

Moderen in s čvrstim značajem prežet Citroën SpaceTourer nam s tremi karoserijskimi različicami in številnimi možnostmi za ureditev notranjosti prinaša nov odgovor na potrebe družin ali skupin prijateljev in pa tudi poklicnih uporabnikov. Nomadski in trendovski kombi brezkompromisno združuje udobje, praktičnost in estetski videz. Po zaslugi nove konstrukcijske osnove SpaceTourer ponuja dinamično lego na cesti in izjemno učinkovitost s porabo goriva “Best in Class”. Vsebuje tehnologije, ki zagotavljajo visoko stopnjo varnosti in poenostavijo vsakodnevno rabo.

 

Citroën SpaceTourer predstavlja:

 

dizajn prežet s čistimi linijami za popolno brezskrbnost. Stil vozila SpaceTourer je energičen in hkrati prepričljiv, visoko umeščen prednji del pa mu na cesti zagotavlja dominantno držo in mu vlije značaj;

učinkovita arhitekturna zgradba poskrbi za bivalno udobje, praktičnost in prilagodljivost najrazličnejšim vrstam uporabe. Njegova modularna konstrukcijska osnova, ki je izšla iz platforme EMP2 ponuja še več prostora v notranjosti, večjo prostornino prtljažnika in bolj priročno upravljanje. Po izbiri so na voljo tri dolžine, med katerimi je tudi prava inovacija na trgu, izvedenka s 4,60 metri dolžine, ki lahko sprejme do 9 oseb. To je idealen sopotnik za vsakodnevne potrebe, najsibodi na podeželju ali v mestu. Z 1,90 m višine lahko enostavno zapelje na vsa parkirišča. Nadvse priročna izvedenka je opremljena z bočnimi drsnimi vrati s prostoročnim upravljanjem, dvižnim zadnjim steklom in številnimi odlagalnimi mesti;

udobje za dobro počutje telesa in duha po zaslugi gostoljubne notranjosti, dvignjenega položaja za vožnjo, sedežev z drsnim pomikom, ki jih lahko glede na potrebe obrnemo, in zastekljene strehe. Za izjemno dobro počutje v notranjosti poskrbita še vrhunska zvočna izolacija in optimalno udobje med vožnjo;

tehnologije, ki poenostavijo življenje, kot sta na primer prosojni zaslon za prikaz podatkov in 3D navigacija z internetno povezavo Citroën Connect Nav, in pa tudi tehnologije za varnost, kot so Coffee Break Alert, ki vozniku predlaga premor po dveh urah neprekinjene vožnje, opozorilnik na voznikovo nepozornost, ki zazna voznikovo nepozornost, in opozorilnik na nevarnost naleta. Skupek tehnologij in storitev, s pomočjo katerih je SpaceTourer na ocenjevalnem protokolu EuroNCAP prejel maksimalno število pet zvezdic.

dizelski motorji zadnje generacije iz družine BlueHDi z do 180 konjskih moči in s 400 Nm navora za najboljšo porabo goriva in emisije CO2 v kategoriji («Best in Class») tega avtomobilskega segmenta (BlueHDi 115 S&S BVM6: 5,1 l/100 km in 133 gramov CO2) in nadzorovane stroške uporabe.

 

 

 • Konceptno vozilo: Citroën SpaceTourerHYPHEN!

Lansiranje vozila Citroën SpaceTourer bo pospremila edinstveno konceptno vozilo s svežim pustolovskim videzom in živahnih barv. Že samo ime Hyphen (angl. vezaj) nakazuje, da povezuje družine in ljubitelje potovanj, enoprostorska vozila in športne terence, mesto in prostrane pokrajine … V njem postane čisto vse mogoče. Čisto vsak lahko sede vanj in se spusti v brezmejno avanturo. Zato je povsem logično, da se je znamka obrnila na pop skupino HYPHEN HYPHEN, ki bo sodelovala pri njegovi promociji. To je energična skupina mladih glasbenikov iz Nice, ki je leta 2016 prejela francosko glasbeno nagrado «Victoires de la musique» in ki pravkar postaja vodilno ime na glasbeni elektro pop sceni.

 

Arnaud BELLONI, direktor marketinga in komunikacij Citroën je izjavil: « Citroën je od nekdaj znal biti inovativen, prednjačiti pred svojim časom in odkrivati talente. Po srečanju s skupino HYPHEN HYPHEN je bila sklenitev partnerstva za nas nemudoma povsem logična poteza. To je energična in nekonvencionalna skupina z zares pravim grafičnim in glasbenim podpisom. Mi pa smo na ta način tudi združili naše vrednote kot so optimizem, deljenje in kreativnost.»

 

Koncept Citroën SpaceTourer HYPHEN predstavlja:

 

navit dizajn, ki je zaščitniški in gostoljuben. Zahvaljujoč svojem pustolovskemu videzu živahnih barv je še bolj intenziven ter ponuja svobodo in funkcionalnost. Citroën SpaceTourer HYPHEN je povzel stilske zapovedi športno-terenskih vozil in svoj originalen stil poudarja s širokim blatnikom, z okrasnimi profili blatniških košev in zaščitnimi letvami na spodnjem delu karoserije, ki so nastali po navdihu koncepta AIRCROSS. Vsi omenjeni elementi v mat barvi Moondust Dark so “naviti” z dodatki v anodizirani rdeče oranžni barvi. Koncept SpaceTourer HYPHEN je višji od serijskega modela in opremljen z 19-palčnimi aluminijastimi platišči z diamantno obdelavo v mat črni barvi. Biserni odtenek nežne in sveže zelene barve spominja na naravo. Ta barva še bolj izstopa zaradi kontrasta s svetlečo črno streho in nalepko s šestkotnimi motivi;

osvežujočo notranjost, kjer se bo vsak počutil udobno in prijetno. Potnike preplavi s sproščenim in barvitim ambientom, ki je prežet z drzno izbranimi barvami, ki se raztezajo vse naokoli, po stropu, vratnih ploščah, sedežih in sredinski konzoli. Spodnji del sedeža je prekrit z napa kožo v zeleno modri barvi z rdeče oranžnimi okrasnimi šivi, zgornji del iz tkanine pa je pri vsakem sedežu drugačne barve, tako da so vsi potniki deležni VIP-tretmaja. Armaturna plošča je prekrita s posebno tkanino, ki se ujema z barvami in grafičnimi elementi sedežev. Vse skupaj preplavlja naravna svetloba zahvaljujoč veliki zastekljeni strehi;

razširjeno mobilnost, vabilo na potovanje v popolnem udobju. Koncept SpaceTourer HYPHEN je opremljen z motorjem BlueHDi 150 S&S in šeststopenjskim ročnim menjalnikom, po zaslugi vgrajenega štirikolesnega pogona (4×4), ki ga je razvilo podjetje Automobiles Dangel, pa nudi še več svobode. S tem se približuje svetu terenskih vozil in potrjuje, da vas lahko pripelje do najtežje dostopnih krajev.

 

Za več informacij preglejte sporočilo za medije o vozilu Citroën SpaceTourer in konceptu Citroën SpaceTourer Hyphen na naši spletni strani za novinarje: http://int-media.citroen.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Novost: Citroën E-MEHARI

«PROSTI ELEKTRON»: Citroën E-MEHARI je pravi prosti elektron v svetu avtomobilizma!

 

Citroën E-MEHARI, ki je globoko povezan z zgodovino znamke in odločno usmerjen v prihodnost, s svojo razigranostjo spominja na svojega predhodnika, legendarni model Méhari iz leta 1968, hkrati pa je še veliko več od tega: optimističen kabriolet s štirimi sedežnimi mesti, na 100 % električni pogon ter z moderno in zabavno stilsko zasnovo. V najnovejši fazi partnerstva s skupino Bolloré Citroën potrjuje svojo željo, da želi ponuditi drugačne avtomobile, ki so polni svežine in optimizma.

 

Sodoben, enostaven in nekonvencionalen Citroën E-MEHARI je izvirno vozilo izrazitih barv, nadvse drznega značaja in popolnoma v duhu znamke Citroën. Citroën E-MEHARI je najbolj zaželen avtomobil, ki bo znal zapeljati tiste, ki želijo biti drugačni od drugih, ki stremijo za optimizmom, sledijo trendom in so ekološko osveščeni.

 

Citroën E-MEHARI je:

 

– edinstvena osebnost: ponuja nasmejan prednji del, ki je prevzel stilske zapovedi znamke Citroën, in številne možnosti za individualizacijo podobe s štirimi barvami karoserije (modra, oranžna, rumena in bež), dvema barvama platnene strehe in dvema barvama za sedeže;

– igriv in praktičen videz: Citroën E-MEHARI, ki je zvest stanju duha originalni različici in poenostavi prostočasne aktivnosti, izstopa s svojimi 3,81 metri dolžine, odstranljivo platneno streho, privzdignjenim podvozjem in toplotno oblikovano karoserijo iz plastičnega materiala, ki je odporen na korozijo in manjše vsakodnevne udarce. Poleg tega lahko celotno vozilo operemo s curkom vode, tako notranje kot tudi zunanje površine;

sproščene vozniške izkušnje po zaslugi 100 % električne tehnologije. Njegove akumulatorske baterije LMP® (litijeve metalne polimerne baterije), ki temeljijo na tehnologiji iz strokovnega francoskega znanja skupine Balloré, so varne in niso občutljive na vremenske spremembe. Omogočajo vožnjo z največjo hitrostjo 110 km/h, njihova avtonomija pri mestni vožnji pa znaša do 200 km. Popolnoma se napolnijo v 8 urah pri jakosti 16 A ali v 13 urah prek gospodinjskih priključkov jakosti 10 A.

 

Za več informacij preglejte sporočilo za medije o Citroënu E-MEHARI na naši spletni strani za novinarje:

http://int-media.citroen.com

 

 

 • Konceptno vozilo Citroën E-MEHARI

Na ženevskem avtomobilskem salonu bo Citroën E-MEHARI predstavljen v družbi povsem nove konceptne študije. Modni izdelek, ki je nastal kot plod sodelovanja z znano francosko modno hišo. Interpretacija vozila E-MEHARI, ki bo razsvetlila našo stojnico, je simbol združitve dveh legendarnih blagovnih znamk, ki so jih ustanovili vizionarski možje svobodnega duha … Predpremierno bo na ogled med novinarsko konferenco na stojnici Citroëna (paviljon 6), 1. marca ob 9h30.

 

 

 

 

 

 • Novi izvedenki Citroën C4 Cactus «outdoor» in «urban iconic»

Citroën C4 Cactus enostavno prepoznamo in si ga zapomnimo, kot je to značilno za vsa vozila, ki so zaznamovala svojo dobo. Citroën C4 Cactus spreobrača tudi tiste stilske zapovedi, ki se zdijo povsem neomajne, saj postavlja temelja nove avtomobilske enačbe z edinstvenim dizajnom, v katerem si podajata roki uporabnost in estetika. Povsem inovativna združitev je prejela že več kot 35 nagrad, med drugimi celo prestižno nagrado za avtomobilski dizajn “World Car Design of the Year 2015”. Citroën C4 Cactus, crossover s številnimi podobami, ki je naklonjen individualizaciji podobe, nadaljuje tudi z razvojem svojega izbora in uvaja novosti z dvema novima ponudbama. Prilagaja se vsem okusom in željam vsakega posameznika!

 

 • C4 Cactus RIP CURL

Na ženevskem avtomobilskem salonu bo Citroën za izbor vozil C4 Cactus premierno predstavil sistem Grip Control v posebni seriji «C4 Cactus RIP CURL», ki je nastala v sodelovanju med znamko Citroën in njenim partnerjem RIP CURL, ki velja za svetovno uveljavljeno ime na področju deskanja.

 

Pričakovano srečanje obeh blagovnih znamk, ki razvijata izdelke z zanimivim dizajnom in tehnologijami za dobro počutje, svežino in pobeg na lepše. Edinstven in svobodomiseln crossover Citroën C4 Cactus v tej posebni seriji premierno predstavlja funkcijo za nadzor oprijema Grip Control, ki mu zagotavlja izboljšano vlečno moč, in stilske elemente, ki poudarjajo njegov športni značaj. Citroën tako ponuja ljubiteljem tega modela izvedenko, ki se loči od ostalih, je tehnološko izpopolnjena in zmogljiva ter primerna za življenjski slog, usmerjen v sprostitev, prosti čas in dobro počutje. Ta filozofija je povsem usklajena z znamko RIP CURL, ki je bila osnovana v Avstraliji, le nekaj ur vožnje od legendarnega deskarskega zaliva Cactus Bay.

 

Na kratko o Citroënu C4 Cactus RIP CURL:

 

sistem Grip Control, ki zagotavlja izboljšano vlečno moč za pobeg na lepše, deluje v povezavi z najbolj zmogljivimi motorji vozila C4 Cactus in ročnim menjalnikom (izvedenka PureTech 110 S&S BVM ali izvedenka BlueHDi 100 BVM);

vrtljivi gumb sistema Grip Control nudi izbiro med petimi načini delovanja: STANDARD: za vožnjo po sončnih obmorskih cestah, gorskih ovinkih, prostranih avtocestah in avenijah v središču mesta … PESEK: za vožnjo do najlepših lokacij za deskanje … NEUTRJEN TEREN: za povsem brezskrbno vožnjo po vseh neutrjenih podlagah …SNEG: za vožnjo do najlepših zimskih smučarskih središč …ali ESP OFF: omogoča izklop sistema za elektronski nadzor stabilnosti ESP (aktiven do hitrosti 50 km/h);

uporaben in trendovski dizajn, ki na zunanjih površinah zajema: spodnji ščitnik v sivi barvi Aluminium pod prednjim in zadnjim odbijačem, ki poudarja njegov “potepuški” in “pustolovski” duh, beli pokrovi zunanjih vzvratnih ogledal, beli strešni prtljažni drogovi in sijajna bela okrasna nalepka z geometrijskimi motivi in logotipom RIP CURL na prednjem blatniku in zadnjem vogalnem steklu;

potniški prostor z dodatki v oranžnem odtenku «Pulp Orange» na varnostnih pasovih, preprogah in okrasnih profilih zvočnika.

 

Za več informacij preglejte sporočilo za medije o Citroënu C4 Cactus RIP CURL na naši spletni strani za novinarje:

http://int-media.citroen.com

 

 

 

 

 

 • C4 Cactus «W »

Izvedenka «urban iconic»: v okviru ženevskega salona bo Citroën na svoji stojnic predstavil novo ponudbo za individualizacijo podobe, ki je na voljo za njegov ključni model, C4 Cactus. Konfiguracija, poimenovana «W», je na voljo v monokromatski barvi karoserije za eleganten videz v urbani sredini!

 

Citroën C4 Cactus pooseblja jasne stilske smernice s svojimi zaščitami Airbump®, ki vozilo učinkovito varujejo pred vsakodnevnimi poškodbami in grafično izoblikujejo izčiščene in gladke linije Citroëna C4 Cactus v predelu bokov in odbijačev. Uporabna Citroënova inovacija je na voljo v štirih barvah (Black, Grey, Dune in Chocolate), s čimer nudi še več možnosti za individualizacijo podobe v kombinaciji z raznimi barvami karoserije, kot na primer: Hello Yellow, Deep Purple, Rouge Aden, Blue Lagoon ali Jelly Red.

 

Citroën C4 Cactus se nam bo kot privrženec nasprotij tokrat predstavil še s povsem novo ponudbo v umirjenih in sproščenih barvnih odtenkih «W» pretežno v beli barvi.

 

Na kratko o Citroënu C4 Cactus «W»:

 

zaščite Airbump® Dune čistih linij v peščeni barvi, ki se neopazno zlijejo z biserno belo karoserijo in se ujemajo z dvobarvnimi 17-palčnimi litimi platišči Cross v beli/Aluminium, z nalepko za zadnje vogalno steklo v beli barvi, ohišji zunanjih ogledal v beli barvi in strešnimi prtljažnimi drogovi v beli barvi;

elegantno oblazinjenje v kombinaciji črnega usnja in črne tkanine ter prednji ogrevani sedeži v slogu luksuznih potovalnih kovčkov, usnjeni pasovi v predelu vratnih kljuk ter okovje in odpiralni vzvodi v predelu odlagalnega mesta na vrhu armaturne plošče;

motorji Euro6 zadnje generacije in z nizko prostornino (bencinski motor PureTech 82, PureTech110 in dizelski motor BlueHDi 100 s sistemom Stop & Start), ki so lahko vgrajeni skupaj z ročnim ali robotiziranim menjalnikom.

 

 

 

 

 

 

 1. UDOBEN IN UČINKOVIT IZBOR VOZIL

 

Na Citroënovi stojnici v Ženevi bodo razstavljeni ključni modeli prodajnega programa, med katerimi sta tudi pred kratkim prenovljeni Citroën C1 s kompaktnimi dimenzijami in močnimi značajskimi potezami in Citroën C4 Picasso z drznim pristopom in tehnološko opremo. Znamka bo razstavljala tudi dve nedavno posodobljeni «prodajni uspešnici»: novi CITROËN Berlingo, prostoren in funkcionalen družinski enoprostorec, ter novi Citroën C4, ki je drugim za zgled z vidika udobja in voznih lastnosti.

 

 • Udobje kot skupni imenovalec

Citroën že skoraj sto let predpisuje standarde na področju udobja v avtomobilih. Kot skupni imenovalec celotnega Citroënovega prodajnega programa in vseh prihodnjih modelov znamke je udobje od nekdaj bilo prioritetnega pomena za znamko Citroën. Citroën se pri zasnovi svojih vozil opira na vrhunsko strokovno znanje. Pri tem stremi za vsesplošnim in homogenim udobjem, za dobrim počutjem telesa in duha, da bi zadovoljil najnovejšim pričakovanjem in novemu način doživljanja avtomobilov.

 

Citroënovo udobje se kaže na vseh ravneh. Izraža se prek dizajna, prostorne notranjosti, inteligentne modularnosti (kot na primer pri vozilu C3 Picasso in pa tudi C4 Picasso), številnih in domiselnih odlagalnih mest, opazno udobnih sedežev iz mehkih in toplih materialov, prijetne in gostoljubne osvetlitve ter preglednih in intuitivnih digitalnih uporabniških vmesnikov s 7-palčnim zaslonom na dotik, ki združuje čisto vse funkcije (na voljo za C3, C3 Picasso in C5). K udobju v vozilih Citroën prispeva tudi notranji ambient zahvaljujoč visoki stopnji zvočne izolacije in spremenljive osvetlitve.

 

 

 • Učinkoviti motorji

Citroënov izbor vozil slovi tudi po svojih motorjih in menjalnikih najnovejše generacije. Zahvaljujoč dizelskim motorjem BlueHDi in bencinskim motorjem PureTech Citroën ponuja visoko učinkovita in okolju prijazna vozila v čisto vseh avtomobilskih segmentih, s čimer zadosti potrebam najrazličnejših strank.

– Med bencinskimi: zmogljivi trivaljni motorji PureTech, ki slovijo po voznem udobju in nizkih emisijah/porabi goriva, med katerimi je tudi trivaljni turbo motor, ki je bil izbran za motor leta 2015.

– Med dizelskimi motorji: tehnologija BlueHDi: tako kot s filtrom trdnih delcev (FAP) je tudi tu skupina PSA en korak pred drugimi. Naš sistem za naknadno obdelavo «BlueHDi», za katerega imamo registriranih 100 patentov, deluje v povezavi s tehnologijo za selektivno katalitično redukcijo (SCR), ki je umeščena pred filtrom trdnih delcev (FAP) in odpravi do 90 % dušikovih oksidov (NOx), ki jih odvajajo dizelski motorji. Ta sistem danes priznava že celotna stroka in tudi zunanji opazovalci kot najbolj učinkovit sistem za obdelavo dušikovih oksidov (NOx).

 

Citroën ponuja tudi nov menjalnik EAT6, ki voznikom zagotavlja obilo voznega udobja in nizko porabo goriva. Menjalnik EAT6, ki se vgrajuje skupaj s tehnologijo Stop&Start, omogoča novi liniji Citroën C4 PureTech 130 S&S EAT6 kombinirano porabo 4,8 l/100 km in 110 g/km CO2) (odvisno od države). Menjalnik je na voljo tudi za vozila CITROËN C4 Picasso, Grand C4 Picasso, C5 in C5 Tourer.

 

 1. POVSEM BREZSKRBNE IZKUŠNJE ZA STRANKO

 

 • V notranjosti modelov Citroën

Citroën se prilagaja novim načinom življenja potrošnikov in jim pomaga poenostaviti življenje, s tem da jim zagotovi še bolj brezskrbne in mirne avtomobilske izkušnje prek stalne povezave med voznikom, vozilom in zunanjim svetom!

 

 

 • Paketi Citroën Connect

Na avtomobilskem salonu v Frankfurtu je bila lansirana ponudba paketov Citroën Connect, ki so na voljo za vozila, ki imajo v opremi Citroën Connect Box s paketom SOS & asistenca*. Pred kratkim je obogatila ponudbo povezljivih storitev, ki stranki pri vsakodnevni rabi zagotavlja mirnejše poti in lažjo vožnjo.

 

Na kratko o paketih Citroën Connect:

 

– paket Monitoring: virtualna servisna knjižica (naslednji rok za servisni pregled, vzdrževalni posegi, ki jih je treba izvesti) in zasebni nasveti o eko-vožnji za znižanje porabe goriva in emisij CO2. Storitev je brezplačna.

– paket Mapping: za določitev položaja vozila (da lahko na primer v kateremkoli trenutku enostavno najdete parkirno mesto) in pridobitev informacij o uporabi vozila (na predhodno določenih območjih in časovnih intervalih ter v nekaterih državah po prekoračitvi predpisane hitrosti).

– paket Tracking: za bolj enostavno iskanje vozila v primeru kraje.

 

* Ponudba Citroën Connect Box s paketom SOS & asistenca vključuje:

 

Funkcijo “klic v sili z lokalizacijo”, ki se sproži s pritiskom na gumb “SOS” v vozilu ali samodejno, če je zaznano silovito trčenje vozila. Ko operater ugotovi identiteto in lokacijo vozila, po potrebi pošlje ustrezno intervencijsko službo.

Funkcijo “klic asistence z lokalizacijo”, ki se sproži s pritiskom na gumb asistence, če se vozilo pokvari. Sistem Citroënu pošlje sporočilo SMS z osnovno diagnostiko stanja vozila in zemljepisno lokacijo. Operater ukrepa in poskrbi za čim hitrejše popravilo.

 

 

 

 • Citroën Connect Nav

Kot moderna in tehnološko usmerjena znamka, bo Citroën skupaj z vozilom SpaceTourer, svojim kombijem za prostočasne aktivnosti in prevoz potnikov, lansiral navigacijo Citroën Connect Nav: prek 3D navigacijskega sistema nove generacije z upravljanjem prek glasovnih ukazov bo možno upravljati funkcije navigacije, telefona in medijske opreme brez odmika pogleda s cestišča in v povezavi s povezljivimi storitvami.

 

 

 

Na kratko o storitvah Citroën Connect Nav:

 

– storitve so združene na novem 7-palčnem kapacitivnem zaslonu, ki ga lahko upravljamo s konicami prstov;

prometne informacije v realnem času za prihranek na času in večjo brezskrbnost, saj se navigacija izogne prometnim zastojem;

cene bencinskih servisov in parkirišč;

vremenska napoved;

– iskanje lokalnih interesnih točk;

nevarni odseki (opcija);

– doživljenjsko brezplačne posodobitve zemljevidov štirikrat letno in s tem povezanih paketov Citroën Connect Nav za obdobje 3 let.

 

Citroën Connect Nav vključuje tudi funkcijo Mirror Screen*.

 

*Funkcija Mirror Screen omogoča podvojitev prikaza in varno pregledovanje podatkov s pametnega telefona na 7-palčnem zaslonu na dotik vozila po zaslugi dveh tehnologij MirrorLink® (pametni telefoni Android) in CarPlayTM (iPhone), čimer zagotavlja možnost uporabe večjega števila združljivih pametnih telefonov:

 

MirrorLink® omogoča dostop do aplikacij Sygic (navigacijski sistem), iCoyote (nevarnosti na cesti), MiRoamer (spletne radijske postaje) in Audioteka (avdio knjige).

CarPlayTM uporabnikom telefonov iPhone omogoča povsem intuitivno telefoniranje, pregledovanje zemljevidov, poslušanje glasbe in dostop do sporočil z eno samo besedo ali dotikom prsta.

 

 

 • Odnosi s strankami

 

Da bi svojim strankam zagotovil še večjo preglednost in v želji, da bi postal znamka vozil za širok krog potrošnikov, ki jo stranke najpogosteje priporočajo, je Citroën ojačal svojo digitalno strategijo, s čimer namerava še bolj učinkovito potešiti pričakovanja potrošnikov.

 

 • Citroën Advisor

Citroën Advisor (www.citroen-advisor.fr), ki je bil lansiran ob koncu leta 2014 in je od takrat na voljo že v petih državah, je spletna stran za interaktivno izražanje mnenj o prodajnih mestih znamke Citroën. Stranke lahko po zaslugi te spletne strani vzpostavijo zaupljiv odnos z znamko Citroën, saj si lahko ustvarijo svoje mnenje na podlagi komentarjev drugih strank ali pa objavijo svoje mnenje o kakovosti storitev, ki jih ponujajo Citroënovi koncesionarji, najsibodi po nakupu novega vozila ali obisku servisne delavnice.

 

Na kratko o strani Citroën Advisor:

 

– stranka lahko svobodno in nemudoma izrazi svoje mnenje o izkušnji iz prodajnega mesta (razstavni prostor ali servisna delavnica);

premierna ponudba med avtomobilskimi proizvajalci v času spleta 2.0;

že več kot 35.000 objavljenih mnenj strank, od tega 10.000 v Franciji;

– povprečna ocena 4,7 zvezdic od petih možnih;

– drzen pristop, ki je prejel nagrado za “inteligenten pristop k medosebnim odnosom“, ki jo podeljuje Francosko združenje za stike s strankami (AFRC).

 

 

 • Citroën CARSTORE

Na spletni strani Citroën Carstore (www.carstore.citroen.fr) je možno v trenutku primerjati vsa nova vozila iz ponudbe, ki so na zalogi mreže Citroën, poleg tega pa je možno prek nje tudi neposredno rezervirati izbrani model, in to z enim samim klikom, brez da bi se premaknili. S tem novim pripomočkom je Citroën obogatil svojo storitveno ponudbo in stopil na pot do e-poslovanja.

 

Potem ko uporabnik spletne strani izbere vozilo, ki ustreza njegovim pričakovanjem, lahko v zgolj nekaj sekundah tudi vnese rezervacijo za svojega Citroëna. Uporabnik mora po izbiri modela le klikniti na «Rezervacija vozila», navesti, ali želi prodati rabljeno vozilo in plačati kavcijo v višini 250 evrov za rezervacijo vozila. V istem trenutku se uporabniku odpošlje elektronsko sporočilo z obvestilom, da je vozilo zanj rezervirano tri dni (in posledično umaknjeno iz prodaje). Prodajno mesto stopi z njim v stik v najkrajšem možnem času zaradi dogovora o terminu srečanja.

 

Na kratko o strani Citroën Carstore:

 

nemotene, enostavne in takojšnje storitve, s katerimi lahko čim bolj natančno ugodimo pričakovanjem strank;

– storitev, ki je na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu, ponuja širok izbor skoraj 15.000 vozil.

 

 

 • Citroën & VI

Znamka Citroën še naprej sledi svojemu cilju in svojim strankam ponuja brezskrbne in mirne izkušnje, tako na internetu kot tudi v koncesiji. Citroën & VI vzpostavi povsem nov trajen odnos med znamko in njenimi strankami, ki temelji na obljubi po preglednosti in poslušanju za več zaupanja in pomirjenosti.

 

Na kratko o strani Citroën & VI:

 

– stranko zaprosimo za soglasje pred začetkom dodatnih delovnih postopkov (v nasprotnem primeru so storitve brezplačne);

– po zaključku del v servisni delavnici stranki predamo čisto vozilo;

– v primeru nezadovoljstva stranko pokličemo v roku 24 delovnih ur;

– posege izvajamo 24 ur na dan, vse dni v tednu v primeru okvare, nesreče ali predrtja pnevmatike in za nova ali rabljena vozila Citroën do sedmega leta starosti (izključno v Franciji).

 

 

 • Na stojnici

Citroën si prizadeva svojim strankam zagotoviti doživljanje izkušenj brez vsakršnega stresa, zato bo svojo pozicijo «Be Different Feel Good» vpletla celo v arhitekturno zasnovo svoje stojnice. Znamka bo obiskovalce sprejela na skoraj 1.700 m2 površine, kjer bodo njene vrednote dobrega počutja in optimizma ponazorjene na raznih predelih razstavnega prostora:

 

 

– «Le Petit Citroën» (mali Citroën): butik Citroënovih izdelkov in miniatur vozil iz preteklosti in vse do današnjih dni;

– «La Maison Citroën» (hiša Citroën): prostor, namenjen konfiguraciji in individualizaciji podobe vašega prihodnjega Citroëna, kjer je razstavljena bogata paleta notranjega oblazinjenja, platišč in barv karoserije;

– «Le Café André» (kavarna André): območje za sprejem VIP strank, ki nosi ime ustanovitelja znamke, Andréa Citroëna;

– Kotički za počitek: opremljeni z udobnimi in barvitimi sedeži;

 

Vsem bodo na voljo tudi animacije v obliki demonstratorjev, kot je na primer stena povezljivih storitev «Citroën Connect» in terminal «Grip Control» poleg vozila C4 Cactus RIP CURL. Simulatorji vožnje pa bodo na voljo na območju WTCC.

 

Na ženevskem salonu bo v novi barvi karoserije predstavljen C-Elysée WTCC, opremljen z motorjem, ki so ga v celoti zasnovali na oddelku Citroën Racing (1.6 turbo z neposrednim vbrizgavanjem, 4 valji v vrsti, 1598 cm3, 380 KM pri 6000 vrt/min, 400 Nm pri 4500 vrt/min) in s katerim je Citroën osvojil naslov svetovnega prvaka na prvenstvu WTCC v sezoni 2014 in 2015. V tej podobi se bodo dirkalniki podali na start prve etape prvenstva, 4. aprila 2016 na dirkališču Castellet.

 

Za še več užitkov bodo obiskovalcem Citroënove novosti predstavljene na prostoru, ki je sinonim za naravo, lahkotnost in čistost ter okrašen z oblogami v lesu, debelimi preprogami in celo pravo steno v obliki žive meje!

Comments

comments