Citroën E-Mehari: prosti elektron

E-MEHARI, ki se navezuje na zgodovino tržne znamke in hkrati odločno gleda v prihodnost, se šaljivo spogleduje z ikono, Méharijem iz leta 1968. Vendar je še veliko več: je optimističen štirisedežni kabriolet na električni pogon, izdelan v sodobnem in zabavnem stilu. V tej novi etapi partnerstva s skupino Bolloré potrjuje CITROËN svojo željo ponuditi kupcem drugačne avtomobile, ki prekipevajo od svežine in optimizma.

 

CL 15.096.008

 

Trendovski, svobodomiseln, drugačen, morda celo malce predrzen … Z vsemi temi pridevniki lahko opišemo novi model znamke CITROËN. E-MEHARI je barvit avtomobil, predrzen in povsem v CITROËNOVEM duhu. E-MEHARI je tisti poseben avto, ki bo zapeljal vse, ki iščejo drugačnost in optimizem ter jih zanimajo trendi in skrb za okolje.

 

E-MEHARI je avtomobil brez primere, nestresen in tih, pravi prosti elektron v avtomobilskem svetu!

 

EDINSTVENA OSEBNOST

CL 15.096.012

Po oblikovanju zunanjosti je E-MEHARI povsem skladen s CITROËNOVO oblikovalsko držo. Na njem najdemo stilske poteze CITROËNA, med drugim:

 

  • izrazit pogled, ki ga sestavljajo dvonivojske luči, značilne za znamko CITROËN;
  • edinstven in optimističen dizajn s polnimi in prijetnimi reliefi, mehkimi oblikami in nasmeškom na sprednjem delu;
  • prečiščen stil, simbol preprostega in pristnega veselja, avtomobilistični užitek na drugačen nač

To karizmatično osebnost poudarjajo še drzne barve. Dejansko nudi E-MEHARI nešteto možnosti za oblikovanje po meri, saj med drugim ponuja:

CL 15.096.015

  • 4 barve karoserije: modro, ki vabi na potep, oranžno, ki je barva energije in optimizma, poživljajočo rumeno in elegantno bež.
  • 2 barvi platnene strehe: črno in oranžno rdeč
  • 2 vrsti notranjega oblazinjenja: bež, ki je zelo naravnega videza, in živahno rdeče oranžno, ki ga spremljajo še dekoracije po navdihu navtičnega športa. Oblazinjenje je iz plastificirane tkanine (TEP) in je nepremoč Kdor išče zabaven, ekspresiven in barvit avtomobil, si lahko izbere zelo drzno kombinacijo.

E-MEHARI ima višjo lego karoserije in črne poudarke: okrasne obrobe blatnikov ter okrasne letvice pragov in odbijačev, s katerimi se navezuje na prosti čas in užitek.

 

E-MEHARI ima torej svež in izrazit stil, ki bo gotovo ugajal vsem, ki iščejo drugačen in simpatičen avtomobil.

 

 

IZVIRNO STANJE DUHA

 

Stanje duha avtomobila E-MEHARI se zgleduje po ikoni znamke CITROËN, Méhariju, tako po svojem zunanjem videzu in značaju, kot tudi po svoji praktični naravi, ki polepša prosti čas. Ravno tako kot Méhari, ki je na trg pripeljal leta 1968, ima E-MEHARI naslednje značilnosti:

 

  • je kabriolet s snemljivo streho, ki se zapre s sistemom zložljivih bočnih ponjav. Po želji je mogoče prekriti sprednji del, zadnji del, stranice ali celoten potniški prostor.

 

  • ima 4 sedišča in zložljivo zadnjo sedežno klop;

 

  • ima povišano podvozje za terensko vožnjo;

 

– karoserija je izdelana po postopku toplotnega oblikovanja: iz plastičnega materiala, ki ga ne prizadene korozija, ne potrebuje vzdrževanja barve in je zaradi svoje elastičnosti odporen proti manjšim udarcem;

 

  • je enostaven za uporabo: mogoče ga je celega oprati z vodnim curkom – zunaj in znotraj.

Motiv vrat z utori so oblikovalci izdelali kot namig na originalni Méhari z valovito karoserijo. Tudi izbrane barve karoserije se navezujejo na barve, ki so jih ponudili ob začetku prodaje avtomobila Méhari.

 

Ta vez z Méharijem, legendarnim avtomobilom, ki je zaznamoval svojo dobo, daje E-MEHARIJU močno identiteto in drugačno filozofijo za tiste, ki si želijo pristnosti in zabave.

CL 15.096.016

 

IZKUŠNJA SVOBODNE VOŽNJE

 

Enostaven in sproščen E-MEHARI je vseeno tudi tehnološko dovršen. Je 100-odstotno električen in njegova tehnologija akumulatorskih baterij je plod francoskega znanja skupine Bolloré: akumulatorske baterije LMP (litij-polimerna baterija) omogočajo veliko avtonomijo in nudijo učinkovitost, zanesljivost in varnost.

 

Baterije LMP® se ponašajo z veliko energetsko gostoto in varnostjo uporabe. So suhe baterije, kar ima številne prednosti, med drugim neobčutljivost na spremembe vremenskih razmer. Omogočajo vožnjo s hitrostjo do 110 km/h in avtonomijo do 200 kilometrov v mestni vožnji.

 

So praktične in se napolnijo v 8 urah pri 16 A, kadar infrastruktura to omogoča (gospodinjska vtičnica ali javna polnilna postaja tipa Autolib), ali v 13 urah na gospodinjski vtičnici z 10 A.

 

E-MEHARI tako zbuja neprimerljiv občutek svobode in umirjenosti, ki ga daje vožnja z vetrom v laseh z dobrimi pospeški, enostavnim upravljanjem in tišino električnega avtomobila.

 

E-MEHARI bodo izdelovali v tovarni PSA PEUGEOT CITROËN v mestu Rennes in bo naprodaj od pomladi 2016.

 

 

TEHNIČNI PODATKI

 

DIMENZIJE

Dolžina: 3,81 m

Širina: 1,87 m

Višina: 1,65 m

Prostornina prtljažnika: 200 dm3 do 800 dm3 (zloženi sedeži)

 

MOTOR IN BATERIJA

Največja moč: 50 kW

Imenska moč: 35 kW

Litij-polimerna baterija: 30 kWh

 

ZMOGLJIVOSTI:

Največja hitrost: 110 km/h

 

AVTONOMIJA:

Mestna vožnja: 200 km

Izvenmestna vožnja: 100 km

Comments

comments