BMW M235i xDrive

Gre za priložnost, ki jo lahko skoraj enačimo z zadetkom na loteriji, sestavljen iz minimalno petih številk. Celoten dogodek je bil zavit v skrivnostno tančico. Do zadnjega trenutka nismo vedeli kakšen posladek nas bo pričakal v Celju.

DSC_4242

Od pravega BMW doživetja je minilo že kar nekaj časa. Tale dvojka je bila popolna izbira, da ponovno okusimo rohnenje bavarskega športnika. Mnogim je serija 2 znana po malce bolj družinskem članu, ki pa ga primarno ženejo kolesa na prednji pogon. No, tale je daleč od tega, saj oznaka xDrive označuje štirikolesni pogon, oznaka M pa ima najbrž že zgodovinski sloves.

DSC_4245

Če naredimo primerjavo z novoletnim obdobjem, bi lahko M235i označili za tisto petardo, ki te zaradi svoje velikosti prijetno preseneti. Bobneč zvok motorja spravi v dobro voljo vsakega navdušenca nad avtomobili. Ob takem “zborčku” res ne potrebuješ nobenih dodatkov v notranjosti. Tudi številke govorijo v prid BMW-ju, ki s trolitrsko prostornino motorja razvije 240 kW (326 KM). Seveda gre za bencinarja, kaj pa drugega.

DSC_4244

Zunanjost spominja na zmajčka, ki se skriva v senci večjih in bolj zlobnih bratov kot so M3, M4 in M5. Vseeno pa prav tako grize in piha, ko mu stopiš na rep oziroma pedalko za plin. Iz zadnjih cevi se zališi rjovenje, katerega brez problema slišijo še v sosednjo vas. Seveda pa je lahko ob vklopu eco pro gumba umirjen kot ljubka koala. Spoznali smo dve različni plati tega superšportnika, pa čeprav je tako majhen. Nam je najbolj všeč tista divja.

DSC_4246

Kljub polni opremljenosti vozila, izjemnem zvočnem sistemu Harman Kardon ter ostalim bonbončkom smo raje uživali ob veličastnem zvoku V6 motorja. V notranjosti nismo pogrešali prav ničesar. Natančen avtomatski menjalnik je bil le še pika na i za popoln dan. Mogoče bi bila popolna izbira le kabrio izvedba, ampak potem je že nevarnost sladkorne bolezni.

DSC_4251

BMW res predstavlja užitek v vožnji in prav nič drugače ni bilo s tole serijo. Odzivnost in natančnost menjalnika je naravnost dih jemajoča. Ob kombinaciji s štirikolesnim pogonom, odlično lego in podvozjem predstavlja vzor ostalim v svojem razredu.

DSC_4255

Bil je res nepozaben dan, ko smo lahko preizkusili kar nekaj vozil podjetja Selmar. Najboljše so nam očitno prihranili za konec, kar se je izkazalo za odlično potezo. Brez problema bi se s tole dvojko še kdaj prepustil užitkom na sončni strani Alp.

DSC_4250

Besedilo: Primož Makuc

Fotografija: Andraž Martinšek

 

Comments

comments