Akrapovič razširil ponudbo z novim izpušnim sistemom za BMW M340i in M440i

Podjetje Akrapovič predstavlja nov izpušni sistem Slip-On Line (Titanium) za BMW M340i (G20, G21) in M440i (G22, G23), ki poskrbi za čudovit zvok in izboljša zmogljivost.
Izpušni sistem iz lahkega visoko odpornega titana in z ročno izdelanimi izhodi iz ogljikovih vlaken zagotavlja manjšo težo, večjo moč in navor ter odlično zvočno podlago. Zaradi uporabe lahkih materialov je za 4,4 kg ali kar 24,6 % lažji od serijskega. Testiranja na hišnem dinamometru so pokazala, da se z novim izpušnim sistemom v primerjavi z BMW-jem M440i s serijskim izpušnim sistemom moč poveča za 3,4 kW (4,6 KM) pri 2.650 v/min, navor pa za 12,4 Nm pri 2.650 v/min.

Zvok, ki prihaja iz izpušnega sistema Slip-On Line (Titanium), oblikujejo številne tehnične rešitve, med njimi tudi dva ventila – serijski izpušni sistem ima le enega. Ohišji ventilov in tudi oba kolektorja so izdelani v Akrapovičevi lastni livarni ter dokazujejo, kako zahtevna in zapletena je izdelava takega izdelka. Akustična reflektorja na izhodih usmerjata zvok v kabino avtomobila, tako da ga lahko slišijo vsi potniki in še bolj uživajo v vožnji. Za ustrezno zvočno kuliso skrbita tudi resonatorja. Opisani sistem uravnava pretok izpušnih plinov in ga oblikuje v enakomeren, poln zvok pri običajni vožnji, pri bolj dinamični pa ga spremeni v globok športni zvok.
Izpušni sistem Slip-On Line (Titanium) je visoko zmogljiv izpušni sistem s homologacijo ECE (uporablja se lahko samo na avtomobilih, opremljenih z OPF-filtrom, in tudi homologacija ECE velja samo za te avtomobile) in ne zahteva dodatnih nastavitev elektronske krmilne note. Z elegantnimi izhodi, lahkimi materiali, inovativnimi deli in čudovitim zvokom je to izdelek, ki poskrbi za užitek v vožnji.

Comments

comments