Tim Novak z dirkalnikom Opel ADAM R2 na državno reli prvenstvo z Oplovo podporo

  • Talentirani reli voznik Tim Novak se vrača na državno prvenstvo z dirkalnikom Opel ADAM R2
  • Na sovozniškem sedežu bo spet Uroš Ocvirk, ekipo pa bo vodil izkušeni mentor Miran Kacin s svojo ekipo IK Sporta
  • Cilj ekipe na letošnjem prvenstvu so stopničke posameznih dirk, kot tudi celotne sezone

IMG-01

Ljubljana. Tim Novak bo v sezoni 2018 znova nastopal na vseh naših relijih z močnejšim dirkalnikom Opel ADAM R2, na sovozniškem sedežu pa bo znova sedel Uroš Ocvirk. Na domača tla se vrača po dveletnem nastopanju v Nemčiji v ADAC Opel Rallye pokalu.

»Zelo sem vesel, da se z Urošem vračava v slovensko državno prvenstvo s podporo Opel Slovenija in še nekaterih drugih pokroviteljev. Ekipa torej ostaja ista, saj bo z nami še vedno kot mentor Miran Kacin z moštvom IK Sport,« pravi Tim. »Veselim se tudi vožnje R2 avta, ker vem, da bo zelo zabavno in bo pravi užitek. Verjamem, da lahko posežemo po najvišjih mestih in se borimo tudi za posamezne zmage, vendar se z rezultatom ne obremenjujem, ker vem, da je konkurenca precej bolj domača na teh trasah in to šteje veliko. Želim si fer in pravega dirkanja čez celotno sezono.«

IMG-02

23-letni talentirani dirkač iz Lesc dirka že šest let. Večkratni mladinski državni prvak je zadnji dve sezoni nastopil v nemškem ADAC Opel Rallye pokalu, ki velja za kalilnico mladih talentov in iz katere je prišlo že več evropskih mladinskih prvakov. V sezoni 2016 je Tim s sovoznikom Urošem Ocvirkom dosegel 5. mesto med 17 dirkači iz vse Evrope. Po dobrem rezultatu se je ekipa odločila še za eno sezono v istem pokalu, vendar z menjavo na sovozniškem sedežu, kjer je branje zapiskov prevzela Nemka Lisa Stengl. Leščan je odlično odpeljal vse dirke in sezono brez enega samega odstopa zaključil na 4. mestu izmed 24 dirkačev, na zadnji dirki 3-Städte Rallye pa sta se z Liso celo zavihtela na stopničke, saj sta dirko končala na 3. mestu. Za piko na i celotne sezone 2017 je Tim s sovoznikom Matejem Čarom v Idriji dosegel zavidljivo 4. mesto v skupni razvrstitvi v močnejšem Opel Adamu kategorije R2.

IMG-11

Tim se lahko tudi pohvali, da je bil leta 2014 s strani mednarodne avtomobilistične zveze FIA izbran med 12 najperspektivnejših mladih talentov iz vsega sveta v FIA Institute Academy. S tem si je zagotovil udeležbo na delavnicah, kjer je deležen vsestranskega šolanja na vseh področji motošporta in varnosti v prometu.

IMG-05

Borut Gazvoda, direktor podjetja Opel Slovenija, ki je pokrovitelj dirkaške ekipe Novak/Ocvirk se je na novinarski predstavitvi ekipe ozrl na tudi Oplovo dirkaško preteklost: »S ponosom lahko zatrdimo, da je Opel avtomobilska znamka, ki ima avtomobilski šport zapisan v svojih genih. Svojo športno zgodovino je začela znamka pisati že daljnega leta 1903, pred 115 leti z legendarnim  modelom “Opel Rennwagen” na dirki London-Brighton. Tudi v reliju, za mnoge, najzanimivejši avtomobilsko-športni panogi, je Opel star znanec. Mnogi ljubitelji motošporta se še spomnijo izjemne sezone leta 1982, ki jo je za volanom Opel Ascona 400 z naslovom svetovnega prvaka okronal legendarni Walter Röhrl.« Ob uvodu v letošnje državno reli prvenstvo pa je še dejal: »Oplova vozila so stalnica tudi v slovenskem reliju in v veliko veselje nam je, da lahko Opel Slovenija v sezoni 2018 podpre nastop v državnem prvenstvu mlade, a že izkušene reli posadke Tim Novak / Uroš Ocvirk, ki bosta nastopila v hitrem Opel ADAMU R2. Tim, ki se je v zadnjih sezonah uspešno dokazoval v nemškem ADAC Opel ADAM pokalu bo tako ob podpori Idrijskega IK Sporta in Mirana Kacina imel priložnost, da svoje znanje in talent predstavi tudi na slovenskih cestah. Verjamemo, da z veliko uspeha!«

IMG-03

Tudi Miran Kacin je prepoznal Timov talent, zato se je z ekipo IK Sporta odločil za strokovno podporo moštvu ter skrbi za pripravo in vzdrževanje tekmovalnega vozila pred in na tekmovanjih. S svojo bogato domačo in mednarodno kariero ter številnimi naslovi državnega prvaka je Miran vsekakor odličen mentor za Tima in Uroša.

IMG-20

Opel ob predstavitvi podpore reli ekipi na slovenskem trgu za ljubitelje motošporta hkrati predstavlja posebno različico vozila ADAM Motorsport Edition, ki je na voljo pri vseh različicah modela ADAM. Njegova vstopna različica je na voljo že za 9,690 evrov, za doplačilo 310 evrov pa kupec novega Opel ADAMA prejme Motorsport Edition paket, ki vključuje set ADAM Motorsport dizajn nalepk za polepitev vozila, ADAM Rally fan paket (kapa in majica s podpisom Tima Novaka) ter ADAM Rally trening dinamične vožnje.

 

Koledar dirk državnega reli prvenstva:

http://www.as2005.eu/wp-content/uploads/2018/02/Nacionalni-koledar-prireditev-v-sezoni-2018.pdf

 

21.-22.april                   RALLY VIPAVSKA DOLINA, AJDOVŠČINA

25.-26. maj                  RALLY VELENJE

29.-30.junij                   RALLY ŽELEZNIKI

7.-8.september RALLY NOVA GORICA

29.-30.september        RALLY CROATIA, POREČ

27.-28. oktober RALLY IDRIJA

Comments

comments