Navdušeni igralci računalniške igre Forza Motorsport 6 so vozili Forda GT v Le Mansu več kot 48 ur in dosegli vpis v Guinnessovo knjigo rekordov

22. avgust 2016 – Pet igričarjev je s precej motnim pogledom zaključilo dvodnevni maraton za volanom virtualnega dirkalnika Ford GT v igri Forza Motorsport 6 in postavilo nov Guinnessov svetovni rekord v kategoriji ‘Najdaljši maraton v računalniški dirkaški igri’.

 

Igričarji Cara Scott, 25, iz Velike Britanije, Hélène Cressot iz Francije, Johannes Knapp, 30, iz Nemčije, Andrea Lorenzo Facchinetti, 42, iz Italije in Jesús Sicilia Sánchez, 23, iz Španije so se lotili simulacije proge La Sarthe, na kateri poteka dirka 24 ur Le Mansa, na kateri je letos pravi dirkalnik Ford GT ponovno osvojil zgodovinsko zmago.

 

V 48 urah, 29 minutah in 21 sekundah so skupaj prevozili 41.004 virtualne kilometre in 3015 krogov, pri tem pa so si pomagali le s kratkimi krepčilnimi dremeži, sladkarijami in energijskimi pijačami. Prejšnji rekord je znašal 48 ur in 1 minuto.

 

Certifikat o doseženem Guinnessovem svetovnem rekordu so podelili na Microsoftovem razstavnem prostoru na evropskem največjem dogodku, posvečenem interaktivnim igram Gamescom v Kölnu.

 

“Uspel jim je izjemen podvig. Tako kot resnična vožnja v Le Mansu je tudi ta dosežek zahteval ekstremno stopnjo koncentracije, pozornosti do podrobnosti in predvsem vzdržljivosti – njihova dirka je trajala kar dvakrat dlje od naše,” je povedal voznik ekipe Ford Chip Ganassi Racing Stefan Mücke, ki v prvenstvu FIA World Endurance Championship dirka s Fordom GT in je dal znak za začetek virtualne dirke.

 

V primerjavi z Mückejevimi 136 krogi v Le Mansu – dokončanimi v 9 urah, 5 minutah in 40 sekundah dejanske vožnje – je vsak od petih igričarjev v povprečju prevozil 603 kroge, skupni čas izziva v igri Forza Motorsport 6 za Xbox One je znašal 48 ur 29 minut in 21 sekund, podviga pa so se lotili na Fordovem evropskem sedežu v Kölnu.

 

Skupna prevožena razdalja 41.004 kilometre ustreza vožnji okrog sveta. Da so ostali budni dve noči zapored, so popili 32 energetskih pijač, 146 plastenk vode in 47 plastenk osvežilnih pijač, pojedli pa so več kot tri kilograme sladkarij.

 

“Zame je nekaj neverjetnega, da lahko ostane nekdo pokonci celo noč, pa naj bo to zaradi maratona z avtomobilčki v zabaviščnem parku ali če štiri dni skupaj gleda televizijo,” je povedala Lena Kuhlmann, uradna sodnica GUINNESS WORLD RECORDS. “Dva dneva dirkaške igre pomeni izjemen napor. Vzdržljivost igričarjev je vredna občudovanja. Bili so predani, in osredotočeni, obenem pa so se zabavali celo po tem, ko so premagali prejšnji rekord. Odlična ideja je tudi dejanski Ford GT v zornem polju, ki igričarjem ne dovoli, da bi se povsem stopili z navideznim svetom.”

 

Ford GT in Forza Motorsport 6 

Fordovi inženirji so tesno sodelovali z Microsoftovim oddelkom Turn 10 Studios, da bi zagotovili kar se da realistično izkušnjo vožnje dirkalnikov v igri Forza Motorsport 6, od videza in občutka posameznega vozila do značilnega zvoka motorja in sloga vodenja. Pri Fordu GT so se določeni vidiki športne zmogljivosti razkrili šele s pomočjo igre, na primer aktiven zadnji spojler, ki pri različnih pogojih samodejno spreminja svoj kot. Ford GT se je uvrstil med pet največkrat uporabljenih dirkalnikov v igri in je ‘nabral’ že skoraj 71 milijonov kilometrov – skoraj toliko, kot znaša razdalja med Zemljo in Merkurjem, ko nam je ta najbliže.

 

Ford in Microsoft sta ponovno združila moči v prvenstvu Forza Racing Championship, največjem tekmovanju v računalniški dirki Forza vseh časov. Udeležijo se ga lahko elitni igričarji in nadobudni amaterji, po prvenstvu, ki bo potekalo do 4. septembra, pa bodo razglasili najboljšega igralca igre Forza na svetu, prva nagrada pa bo povsem nov Ford Focus RS 2017.

 

“Dronekhana”

Ford je ta teden premierno prikazal tudi video “Dronekhana” z vrhunskimi piloti dronov, ki se spoprimejo z edinstveno in izzivalno progo – na posnetku sta tudi Focus RS in Ford Mustang, video pa so posneli v okolici Fordovega evropskega sedeža.  Video: https://www.youtube.com/watch?v=nTZAUbz685E

 

 

Prvak tekmovanja World Drone Prix Luke Bannister, 16, in član ekipe Tornado XBlades Brett Collis, 22, oba iz Velike Britanije, sta z droni poletela čez progo z ovirami, ki je vključevala tudi letenje skozi avto Ford B-MAX, pod pickupom Ford Ranger in pokanje z dimom napolnjenih balonov. Sistem s 36 kamerami GoPro je posnel tekmovalne drone med akcijo v slogu Matrice, slavnega filma iz leta 1999.

Comments

comments