Ford Pro je še bolj izpopolnil dostavnik E‑Transit, vodilni model v segmentu

Birmingham, Velika Britanija, 23. aprila 2024 – Ford Pro je danes razkril novo možnost podaljšanega dosega za model E‑Transit, ki povečuje zmogljivosti najbolje prodajanega velikega električnega dostavnika v Evropi. Ta je lani za več kot petkrat presegel prodajo najbližjega tekmeca.1

Najnovejša izvedba, ki je na voljo strankam po vsem svetu, temelji na digitalnih nadgradnjah produktivnosti Transita modelnega leta 2024, ki jih je zagotovil Ford Pro, in znatno širi krog potencialnih uporabnikov E‑Transita. Novi model ima baterijo z uporabno kapaciteto 89 kWh za največji doseg do 402 km,2 prav tako je na voljo hitrejše polnjenje z izmeničnim in enosmernim tokom.3 Uporabniki lahko izkoristijo tudi podaljšane dvoletne servisne intervale brez omejitve števila prevoženih kilometrov – dosedanji enoletni intervali so tako podaljšani za dvakrat.

Kot vsa gospodarska vozila E-Transit2 je tudi model s podaljšanim dosegom v celoti integriran s platformo Ford Proza povezano polnjenje in programske rešitve, ki strankam pomagajo optimizirati upravljanje energije, poenostaviti servisiranje ter čim bolj zmanjšati izpade delovanja in stroške lastništva.

“Možnost podaljšanega dosega E‑Transita je še en primer zavezanosti družbe Ford Pro k uresničitvi izjemno produktivnih električnih voznih parkov po vsej Evropi,” je povedal Hans Schep, generalni direktor družbe Ford Pro v Evropi. “Če strankam omogočimo, da se med polnjenji vozijo dlje, ter jim zagotovimo široko izbiro karoserijskih izvedb in podporo povezanega ekosistema Ford Pro, krepimo svoj položaj zaupanja vrednega partnerja s celovitimi rešitvami za vozne parke.”

E-Transit s podaljšanim dosegom je namenjen predvsem strankam, ki poslujejo na podeželju, v hladnejših podnebnih razmerah ali na poteh, ki vključujejo vožnjo po avtocesti. Pogonski sklop bo dopolnjeval tudi predelana vozila z dodatno maso in potrebami po odjemu energije za pogon dodatnih naprav. Kupci bodo lahko novi model naročili še letos, prve dobave pa so predvidene za leto 2025.

Izboljšana električna zmogljivost

Izvedba E‑Transita s podaljšanim dosegom povečuje uporabno kapaciteto baterije na 89 kWh za doseg do 402 km– kar je 28 odstotkov več kot pri enakem modelu s standardnim dosegom.2 S to izboljšano zmogljivostjo je E‑Transit s podaljšanim dosegom postal prepričljiva možnost za vozne parke, ki delujejo zunaj mestnih središč, vendar želijo izkoristiti pospešeno produktivnost električnih, povezanih gospodarskih vozil.

Toplotna črpalka z vbrizgavanjem hlapov, ki pri nizkih temperaturah učinkoviteje ogreva kabino, je pri različici s podaljšanim dosegom del serijske opreme. Sistem je podoben tistemu v modelu E-Transit Custom – prvem električnem vozilu s to tehnologijo – in je zasnovan tako, da izboljša energijsko učinkovitost in optimizira doseg v hladnejšem vremenu.

Fordovi inženirji so za vse modele E-Transita s podaljšanim dosegom znatno izboljšali zmogljivost polnjenja. Največja zmogljivost polnjenja z izmeničnim tokom se je povečala z 11 kW na 22 kW, kar pomeni, da bo za polnjenje baterije čez noč od prazne do povsem polne zadoščalo manj kot šest ur.3 Zmogljivost hitrega polnjenja z enosmernim tokom je povečana s 115 kW na 180 kW, tako da lahko z 10-minutnim polnjenjem povečate doseg za do 116 km, polnjenje od10 do 80 odstotkov pa traja približno 28 minut.3

Ford Pro ponuja celovite rešitve za polnjenje v skladiščih, doma in na javnih mestih, ki vključujejo namestitev in vzdrževanje strojne opreme ter inteligentno programsko opremo, ki strankam pomaga upravljati polnjenje za optimalno učinkovitost in čas delovanja. Upravljavci voznih parkov lahko z uporabo programske opreme Ford Pro Telematics preprosto spremljajo učinkovitost polnjenja in energetsko učinkovitost za vsako svoje vozilo,4 lahko pa tudi nastavijo časovna okna za polnjenje, da izkoristijo cenejše električne tarife, zaklenejo polnilnice, da preprečijo nepooblaščeno uporabo, in vnaprej pripravijo baterijo E‑Transita za največji doseg vožnje.

Poleg optimizacije upravljanja energije lahko upravitelji voznih parkov v enem sistemu nadzorujejo celoten vozni park z nadzornimi ploščami in vpogledi Ford Pro Telematics, ki so združljivi z mešanimi voznimi parki, vključno z električnimi vozili, priključnimi hibridnimi vozili in vozili z motorji z notranjim zgorevanjem ter tudi z modeli, ki niso znamke Ford. Orodja Ford Pro lahko strankam pomagajo tudi hitro ugotoviti, katere primere uporabe vozil v svojem poslovanju bi lahko enakovredno nadomestili z električnimi modeli Transita.

Ford Pro pričakuje, da bodo večje zmogljivosti E-Transita s podaljšanim dosegom privlačne za stranke z različnimi primeri uporabe in zahtevami, zato ponuja obsežno izbiro 19 različic modela, vključno z dolžinami L3 in L4, v karoserijskih izvedbah furgon, furgon z dvojno kabino in podvozje z enojno kabino, s skupno maso vozila od 3500 kg do 4250 kg. Največja nosilnost znaša do 1460 kg pri furgonih in 1814 kg pri različicah podvozja s kabino,5 z zmogljivostjo vleke prikolic z maso do 750 kg pri modelih s skupno maso 3500 kg.6 Na voljo je tudi funkcija Pro Power Onboard, ki iz baterije vozila zagotavlja 2,3 kW izhodne moči za pogon orodja, opreme in predelav.7

E-Transit s podaljšanim dosegom ima enake digitalne funkcije za povečanje produktivnosti, kot jih je Ford Pro napovedal za celotno ponudbo različic Transita modelnega leta 2024:

  • serijski modem 5G za superhitro povezljivost na poti,8
  • možnost brezžičnega posodabljanja programske opreme za več modulov vozila,
  • inovativni novi sistem za integracijo vozila za upravljanje predelave prek zaslona SYNC,9
  • osebna asistentka z umetno inteligenco Alexa Built-in,10
  • tehnologija za pomoč pri dostavah Delivery Assist,11 ki je zasnovana tako, da pomaga prihraniti do 20 sekund na postanek – kar je lahko tudi več kot eno uro na dan.

Poleg tega je za standardne modele in modele E-Transita s podaljšanim dosegom modelnega leta 2024 na voljo nov dveletni servisni interval brez omejitve prevožene razdalje, ki podjetjem pomaga zmanjšati stroške lastništva. To je pomembna nadgradnja sedanjega enoletnega servisnega intervala brez omejitve prevožene razdalje.

Od uvedbe junija 2022 je E-Transit najbolje prodajani dvotonski električni dostavnik v Evropi in je leta 2023 dosegel več kot 55-odstotni tržni delež.1

Novi model – E-Transit minibus 

Ford Pro je ponudbo različic E-Transita obogatil tudi z novo tovarniško podprto predelavo v električni minibus.

Nova ponudba je namenjena strankam, kot so podjetja s taksiji, šole in lokalne oblasti, ki elektrificirajo svoje vozne parke in skrbijo za varno prihodnost svojega poslovanja zaradi strožjih predpisov in uvedbe več kot 350 območij z omejitvijo izpustov, ki so že vzpostavljena po vsej Evropi – vključno z vsemi glavnimi mesti v Evropski uniji.

Novi model lahko sprejme do 15 oseb in temelji na dostavniku E-Transit L3 z okni in s skupno maso 4250 kg, ki so ga v Turčiji predelali strokovnjaki za sedeže ISRI. Stranke lahko izberejo enojni ali dvojni sovoznikov sedež, devet- ali dvanajstsedežno postavitev zadaj ter standardno ali visoko streho. Klimatska naprava, ogrevanje zadnjega dela kabine in električno pomična stranska stopnica so del serijske opreme.

Novi minibus, ki je na voljo neposredno pri Fordovih trgovcih, je mogoče izbrati z baterijo s standardnim dosegom ali baterijo s podaljšanim dosegom za devet sedežev v zadnjem delu ter z baterijo s standardnim dosegom za model z dvanajstimi sedeži zadaj.

Oddelek za posebna vozila Ford Pro Special Vehicles preučuje tudi možnost, da bi prek svoje mreže z 200 predelovalci Ford Pro Convertor zagotovila dostavno vozilo E-Transit z oknom za bolj specializirane predelave, na primer za prevoz invalidskih vozičkov.

# # #

Celoletni podatki agencije S&P Global, prej IHS Markit Insight, za leto 2023. Avstrija, Belgija, Češka, Danska, Finska, Francija, Grčija, Irska, Italija, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Španija, Švedska, Švica, Velika Britanija.

Na podlagi povsem napolnjene baterije E-Transita s podaljšanim dosegom. Ocenjeni doseg po svetovno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Navedeni podatki so namenjeni za primerjave z drugimi vozili, testiranimi po enakih tehničnih postopkih. Dejanski doseg se lahko razlikuje glede na dejavnike, kot so temperatura, način vožnje, profil poti, vzdrževanje vozila ter starost in stanje litij-ionske baterije. Navedena poraba goriva/energije, izpusti CO2 in doseg z električnim pogonom po WLTP so določeni v skladu s tehničnimi zahtevami in specifikacijami zadnje različice Evropskih uredb (EC) 715/2007 in (EU) 2017/1151. Uporabljeni standardni preskusni postopki omogočajo primerjavo med različnimi tipi vozil in različnimi proizvajalci.

Navedeni podatki temeljijo na modelu E-Transit s podaljšanim dosegom. Dejanski čas polnjenja in hitrost polnjenja se razlikujeta glede na vrsto uporabljene domače ali javne polnilnice ter druge dejavnike (vključno z vremenom, temperaturo okolja, načinom vožnje, profilom vožnje, stanjem vozila, starostjo, stanjem in temperaturo litij-ionske baterije).

Sistem Ford Pro E-Telematics je na voljo brezplačno eno leto od datuma začetka garancije, nato pa na podlagi naročnine, če se strinjate s pogoji in določili Fordove pametne mobilnosti, in zagotavlja obsežen nabor funkcij, ki poleg stanja vozila vključujejo lokacijo in prikaz na zemljevidu, vedenje med vožnjo, porabo goriva/energije, možnost uporabe z vozili različnih znamk in spremljevalno aplikacijo za voznike, ki omogoča povezavo z upravitelji voznih parkov. Stranke z voznim parkom se lahko za informacije o teh Fordovih telematskih izdelkih obrnejo na center za upravljanje programske opreme Ford Pro na naslovu softwaresolutions@fordpro.com. Razpoložljivost podatkov je odvisna od podatkovne povezljivosti in dostopa do podatkov o vozilu.

Največja nosilnost se razlikuje in temelji na dodatni opremi in konfiguraciji vozila. Za kapaciteto specifičnega vozila glede prevoza tovora glejte nalepko na stebričku vrat. Zmogljivost za prevoz in natovarjanje tovora je omejena s težo in razporeditvijo teže.

Največja vlečna obremenitev je odvisna od tovora, konfiguracije vozila, dodatne opreme in števila potnikov. Zmogljivost za prevoz in natovarjanje tovora je omejena s težo in razporeditvijo teže.

Pomembne napotke za uporabo najdete v Navodilih za uporabo.

Povezane storitve in funkcije so odvisne od razpoložljivosti mobilnega omrežja in združljivega paketa za prenos podatkov. Omrežje 5G ni na voljo povsod. Zaradi razvoja tehnologij/mobilnih omrežij/zmogljivosti vozil lahko pride do omejitve ali celo onemogočanja delovanja povezanih storitev in funkcij. Dostopna točka Wi-Fi ni vključena v povezane storitve. Za dostopno točko Wi-Fi je treba skleniti posebno naročnino.

Ne dopustite motenj med vožnjo! Če je le možno, uporabite glasovno upravljanje in med vožnjo ne uporabljajte ročnih naprav. Ko je izbrana prestava za vožnjo, so lahko nekatere možnosti blokirane. Nekatere funkcije niso združljive z vsemi telefoni.

10 Sedem evropskih trgov – Avstrija, Francija, Irska, Italija, Nemčija, Španija in Velika Britanija. Alexa bo na podprtih trgih na voljo samo v angleščini, francoščini, nemščini, italijanščini in španščini. Na alternativnih trgih ne bo možno dostopati do Alexe kljub možnosti uporabe podprtega jezika.Za uporabo funkcije Alexa Built-in morajo vozniki z aplikacijo FordPass na pametnem telefonu ali nastavitvami vozila aktivirati FordPass Connect v svojem vozilu. Dostop do Alexe zahteva račun pri Amazonu, sistem SYNC 4 ali SYNC 4A, FordPass Connect in brezplačne povezane storitve, aktivirane prek aplikacije FordPass (za podrobnosti glejte določila in pogoje FordPass). Morda bodo potrebni dodatni izdelki in nastavitve.

11 Funkcije za pomoč vozniku dopolnjujejo in ne nadomeščajo voznikove pozornosti, presoje in potrebe po upravljanju vozila. Glede podrobnosti in omejitev glejte navodila za uporabo vozila.

Ford, globalna ameriška blagovna znamka, ki je že več kot 100 let vtkana v tkanino Evrope, si prizadeva za svobodo gibanja, ki gre z roko v roki s skrbjo za planet in drug za drugega. Družba s svojim načrtom Ford+ s poslovnimi enotami Model e, Ford Pro in Ford Blue pospešuje evropsko preobrazbo v popolnoma električno in ogljično nevtralno prihodnost do leta 2035. Družba vodi z novimi drznimi električnimi vozili, ki so zasnovana z mislijo na evropske voznike, in z inovacijami na področju storitev, ki pomagajo ljudem pri povezovanju, razvoju skupnosti in uspehu podjetij. Prodaja in servisiranje Fordovih vozil sta zagotovljena na 50 posameznih evropskih trgih, poslovanje pa vključuje tudi družbo Ford Motor Credit Company, oddelek za podporo strankam (Ford Customer Service Division) in 14 proizvodnih obratov (osem v popolni lasti in šest nekonsolidiranih obratov skupnih podjetij) s štirimi centri v Kölnu v Nemčiji, Valencii v Španiji ter v naših skupnih podjetjih v Craiovi v Romuniji in Kocaeliju v Turčiji. Ford zaposluje približno 34.000 ljudi v svojih obratih v popolni lasti in konsolidiranih skupnih podjetjih ter približno 57.000 ljudi, če upoštevamo nekonsolidirana podjetja po Evropi. Več informacij o podjetju, njegovih izdelkih in storitvah družbe Ford Credit lahko preberete na spletni strani corporate.ford.com.

Comments

comments