Ford Grand Tourneo Connect Active

Točno šest let je minilo, odkar so nama pri Fordu prvič izkazali zaupanje. Nostalgični spomini so še vedno sveži, ker je bil prav Grand Tourneo Connect prvi model, ki so nama ga na test zaupali pri Fordu. Že takrat je presenetil s svojo prostornostjo in prav nič drugače ni bilo tokrat. To je res pravi družinski (pol) kombi.

DSC_0880

In v tem času je Connect doživel zasluženo osvežitev zunanjosti in notranjosti. Čeprav je najbrž težko dodelati to tipično škatlasto obliko, je Fordu na sprednjem delu to res dobro uspelo. Dinamične in tudi malce agresivne linije ga naredijo bolj sodobnega. K temu najbrž pripomore tudi povsem nov paket opreme Active, ki sva ga že bolj podrobno spoznala pri mali Fiesti in Focusu. Če pogledamo celo sliko, ima Connect tokrat že kar dolgo ime.

DSC_0875

Na vseh straneh je dobil bolj robustne dodatke v temeljni barvi, kar le še dodatno poudari njegove linije. Sprednja mrežica za zajem zraka v obliki satovja je še posebej značilna za paket opreme Active. Razveselila sva se tudi ksenonskih žarometov, ki naredijo nočno vožnjo pravi užitek. Ob vsej poplavi boljših žarometov bi bila izbira halogenskih že manjši korak nazaj.

DSC_0872

Največjo prenovo je Connect doživel v notranjosti in zdaj se lahko končno postavi ob bok ostalim Fordovim modelom in tudi ostalih znamkam, ki sodijo v ta razred vozil. Že serijsko je opremljen s 6 palčnim barvnim zaslonom na dotik in SYNC3 sistemom, ki se je že večkrat izkazal za vrhunskega in enostavnega. To je bil eden glavnih elementov, ki sva ga vsa ta leta pogrešala pri tem modelu. Sicer pa to ni višek tehnološke opreme, ki jo skriva.

DSC_1200

Tudi tako veliko družinsko vozilo ima možnost aktivne pomoči pri parkiranju, kar pride še kako prav tistemu, ki na tako velikost še ni navajen. Seveda ima tudi sistem za preprečevanja naleta, nadzor mrtvega kota in vse podobne sisteme, kot ostali v tej družini. Vsakič znova se razveseliva tudi zimskega paketa, ki v takih mesecih res pride prav.

DSC_1196

Novi so tudi glavni merilniki, kjer najdemo kombinacijo digitalne in analogne tehnike. Že to je precejšen korak naprej, na polno digitalno tehniko pa bomo morali zaenkrat še malce počakati. Od paketa Titanium naprej ima serijsko že panoramsko strešno okno, skozi katerega imaš z zadnjih sedežev res čudovit razgled. Kot se za ta razred avtomobila spodobi, ima res ogrooomno odlaganih površin in skritih predalov, praktično vse kar aktivna družina potrebuje za prava doživetja.

DSC_1199

Kljub temu, da smo pri Fordu navajeni, da vedno ponujajo že večkrat nagrajene svoje litrske trivaljnike, se pri Tourneu Connect niso odločili za to pot. Na voljo je le z dizelskim EcoBlue pogonskim agregatom, ki z 1.5 litri prostornine zmore 120 KM. No, da se ne razumemo narobe, vsekakor pri taki velikosti vozila bolj pozdravljam dizelske »mišice«. V tem primeru gre res za popolno izbiro, ker zadosti vsem osnovnim družinskim zahtevam.

DSC_0870

Vožnja z njim je res udobna, kar sva opazila že pri ostalih Active modelih. Tudi Connect ima namreč višji odmik od tal, 24 mm na sprednji in 9 mm na zadnji osi. Pri Fordu ni nikoli le v šminki, ampak se vedno poglobijo tudi v samo tehniko. Na voljo je tudi z  diferencialom z mehansko omejenim zdrsom. Ta nama je prišel še kako prav na zasneženih in zaledenelih delih Nanosa. Sistem prav na takih podlagah preprečuje vrtenje pogonskih koles v prazno in omogoča boljši oprijem.

DSC_0868

Ponovno snidenje s tem modelom je bilo res prijetno in prikliče lepe spomine na pretekla druženja s Fordovimi modeli. V tem času je napredek seveda opazen in komaj čakava, kaj za nas pripravljajo v naslednjih letih. Z veseljem pozdravljava tudi elektriko!

DSC_0867

https://youtu.be/FsAvxDdJHu4

Besedilo: Primož Makuc

Fotografije: Andraž Martinšek

Comments

comments