Rally Železniki 5

Odlični obeti pred 6. Rallyjem Železniki

Najmlajši izmed slovenskih rallyjev bo v svoji šesti izvedbi zagotovo eden najboljših doslej. Iz tabora domačega organizatorja ŠD Omikron Plus sporočajo, da so na rally dobro pripravljeni in skupaj z ljubitelji avtošporta že nestrpno pričakujejo pričetek novega dirkaškega spektakla v Selški dolini.

Rally Železniki 5Lista prijav za Rally Železniki 2019 obsega ​71 posadk​, kar je občutno več kot v lanski sezoni. Tekmovalci, ki prihajajo iz 7 držav, se bodo borili za točke različnih prvenstev. Večino prijavljenih kajpak daje slovensko državno prvenstvo, poleg tega pa bodo v Železnikih na razpolago tudi točke FIA CEZ rally prvenstva za moderne in starodobne dirkalnike, državnih prvenstev Hrvaške in BIH ter še nekaterih drugih.

Rally Železniki 6

Lansko zmago bosta branila aktualna slovenska državna prvaka ​Rok Turk​ inBlanka Kacin ​(Hyundai i20 R5), ki bosta nastopila s startno številko 1. V Železnike prihajata kot močno vodilna v letošnji sezoni DP, saj imata pred drugouvrščeno posadko (Tim Novak-Uroš Ocvirk) kar 41,5 točke naskoka.

V Železnikih bodo gledalci priča nastopom sedmih posadk v vrhunskih rally dirkalnikih razreda R5. Glavne konkurente Turku in Kacinovi pa gre najverjetneje iskati med tremi posadkami, ki jima sledijo na startni listi. Kot druga se bosta na “brzince” podala redna gosta v Železnikih, Slovaka ​Vlastimil Majerčak​ in ​Pavol Kušnier​ (Ford Fiesta R5), za njima pa še hitra madžarska posadka (s hrvaškima licencama) ​Krisztian Hideg-Istvan Kerek​ (Škoda Fabia R5). Po rallyju premora se v DP vrača ​Boštjan Avbelj​ (Škoda Fabia R5), ki je ob sovozniku​ Damijanu Andrejki​ letos edini uspel ugnati Turka in Kacinovo.

Rally Železniki 2

Poleg boja za zmago si lahko zanimivo in nepredvidljivo dirko obetamo tudi v vseh tekmovalnih razredih. Na startu bodo domala vse letos najuspešnejše posadke divizij slovenskega državnega prvenstva. Vodstvo v točkovanjih divizij DP bodo branili ​Bojan Velkavrh​ in ​Nina Velkavrh Gorenc​ (VW Polo) v diviziji 1, ​Tim Novak​ in ​Uroš Ocvirk ​(Opel Adam R2) v diviziji 2 ter ​Domen Agnič​ (BMW E30 M3, tokrat s sovoznikom ​Juretom Podpečanom​) v diviziji 3.

Rally Železniki 4

6. Rally Železniki se bo tekmovalno pričel v petek zvečer z uvodnima kratkima hitrostnima preizkušnjama ​Dražgoše sprint ​(prva ob ​18.49​, druga ob ​19.25​). Glavni del bo na sporedu v soboto, ko se bodo tekmovalci podali na osem hitrostnih preizkušenj, s prvo na sporedu ob ​8.44​. Skupna dolžina HP na letošnjem rallyju je 95,8 km.

Rally Železniki 3

Vremenska napoved za konec tedna napoveduje suho in vroče vreme, kar bo zagotovo še prispevalo k privlačnosti letošnje izvedbe rallyja. Organizator ŠD Omikron Plus gledalce prijazno vabi v Železnike, obenem pa jih naproša, naj dosledno upoštevajo navodila uradnih oseb in v največji možni meri pozornost namenijo lastni varnosti.

Comments

comments