P19_0553_a4_rgb

Nova vrhunska športna modela z atmosferskim motorjem: Porsche 718 Spyder in 718 Cayman GT4

Družina 718 je dobila okrepitev: z novima modeloma 718 Spyder1) in 718 Cayman GT42) Porsche na čelo modelske serije postavlja dva posebno emocionalna in zmogljiva vrhunska modela. Njun prečiščeni značaj bo privlačil ljubitelje športnih avtomobilov, ki se navdušujejo nad neoviranim užitkom v vožnji in izjemno okretnostjo ter skorajda intimno bližino središča moči. Vse to nudi popolno uravnoteženi koncept sredinsko nameščenega motorja. Odprti 718 Spyder in 718 Cayman GT4 s fiksno streho imata skupno tehnično osnovo. Ta je sestavljena iz na novo zasnovanega 4-litrskega 6-valjnega atmosferskega motorja skupaj s 6 stopenjskim ročnim menjalnikom. Bokser motor ima pri obeh modelih moč 309 kW (420 KM). Medtem ko GT4 predstavlja osnovni model med Porschejevimi cestnimi modeli GT, pa je Spyder zasnovan za najraznovrstnejše ovinke. Oba stavita na visoko¬učinkovito aerodinamiko, standardno podvozje GT in zmogljive zavore.

P19_0552_a4_rgb
Skupno srce obeh modelov je novi 4-litrski 6-valjni bokser motor. Atmosferski motor temelji na isti družini motorjev kot turbomotorji aktualne modelske serije 911 Carrera. Novi visokoturažni agregat ima moč 309 kW (420 KM) – 35 KM več kot pri predhodnem modelu GT4 oz. kar 45 KM več kot pri drugi generaciji Spyderja. Največji navor 420 Nm je na voljo v območju med 5.000 in 6.800 vrt./min. Oba športna avtomobila z ročnim menjalnikom presegata hitrostno mejo 300 km/h: 718 Spyder doseže hitrost 301 km/h, 718 Cayman GT4 doseže 304 km/h. Oba modela pospešita iz mirovanja do 100 km/h v 4,4 sekunde. Pri obeh športnih avtomobilih s sredinsko vgrajenim motorjem poraba goriva skladno z NEVC znaša 10,9 l/100 km. Osupljivi značaj tega atmosferskega motorja združuje sodoben sistem za prečiščevanje izpušnih plinov s filtrom za trdne delce, linearni razmah moči in neposredno odzivnost agregata GT. Največje število vrtljajev je 8.000. Edinstveni zvok bokser motorja ostaja nespremenjen. Pridružujejo se mu še tehnične posebnosti, kot je na primer prilagodljivo krmiljenje valjev. Ta funkcija pri delni obremenitvi začasno prekine vbrizgavanje na eni od vrst valjev in tako zmanjša porabo goriva.

P19_0554_a4_rgb

Prvič pri visokoturažnem motorju so uporabljeni piezo vbrizgalni ventili za direktno vbrizgavanje bencina. Vsak vbrizgalni postopek razdelijo na do pet posameznih vbrizgov. To omogoča popoln in zato do okolja prijazen proces zgorevanja. Prilagodljiv sistem za vsesavanje zraka z dvema resonančnima loputama skrbi za optimalno izmenjavo plinov v valjih.

P19_0553_a4_rgb

 

P19_0555_a4_rgb
Med markantne značilnosti modela 718 Cayman GT4 spada tudi temeljito izboljšana zasnova aerodinamike. Ta zmore do 50 odstotkov več potiska k tlom, ne da bi se ob tem povečal zračni upor, kar kaže na visoko učinkovitost. Aerodinamika obeh modelov je zelo izboljšana tudi zaradi na novo razvitega enoprekatnega sedlastega zadnjega glušnika: zaradi tega je v zadnjem delu 718 Caymana GT4 prostor za funkcionalen difuzor, na katerega odpade dobrih 30 odstotkov potiska k tlom na zadnji premi. Po učinkovitosti se odlikuje tudi fiksni zadnji spojler: v primerjavi s predhodnim modelom ta omogoča za približno 20 odstotkov večji potisk k tlom. To je primerljivo z dodatnim pritisnim tlakom 12 kg pri hitrosti 200 km/h. Sprednji del, izpopolnjen v slogu modelov GT, ohranja aerodinamično ravnovesje s pomočjo velikega sprednjega usmernika zraka in navpičnih usmernikov zraka (t. i. air curtains). Slednji umirjajo zračni tok na sprednjih kolesih

P19_0557_a4_rgbPorsche 718 Spyder: odprt cestni športnik s konstrukcijo zložljive strehe
Novi 718 Spyder je prečiščen stroj za vozni užitek s konstrukcijo zložljive strehe, prilagojeno za visoke hitrosti. Kot tak nadaljuje tradicijo znamenitih roadsterjev, kot sta Porsche 550 Spyder in 718 RS 60 Spyder. V odprti ali zaprti izvedbi navdušuje z osupljivo silhueto. Zložljiva streha je prilagojena za vsakdanjo rabo in jo je mogoče z nekaj preprostimi potezami zložiti pod zadnji pokrov. Za razliko od modela GT4 ima 718 Spyder zadnji usmernik zraka, ki se pri hitrosti 120 km/h avtomatsko izvleče. Zaradi funkcionalnega difuzorja je to prvi model iz družine z bokser motorjem, pri katerem se na zadnji premi ustvarja aerodinamični potisk.

P19_0556_a4_rgb

Visokozmogljivo podvozje GT: izpopolnjeno za najboljšo dinamiko
Model 718 Spyder se prvič ponaša z odlikami visokozmogljivega podvozja GT modela 718 Cayman GT4, kar z neprekosljivo dinamiko pri vožnji skozi ovinke omogoča emocionalno doživetje vožnje. Še dodatno izboljšane lahke vzmetne noge sprednje in zadnje preme povzemajo tehnologije motošporta. Neposredno povezavo s šasijo deloma prevzamejo kroglični zglobi. Sistem Porsche Active Suspension Management (PASM) s karoserijo, spuščeno za 30 mm, zniža težišče vozila in izboljša potencial prečne dinamike. Zasnovan je posebej za vožnjo na dirkalnih stezah in še dodatno izboljšuje vozne lastnosti 718 Caymana GT4. Od te zasnove ima korist tudi 718 Spyder. Sistem Porsche Stability Management (PSM) tu deluje še odzivneje in natančneje; po želji ga je mogoče deaktivirati tudi v dveh stopnjah. Sistem Porsche Torque Vectoring (PTV) z mehansko prečno zaporo diferenciala na zadnji premi izboljšuje vzdolžno in prečno dinamiko, delovanje v ovinkih in užitek v vožnji. Za GT4 je poleg tega na voljo tudi opcijski paket Clubsport, ki vključuje vzvratni varnostni lok iz jekla, ročni gasilni aparat in šesttočkovni varnostni pas za voznikovo stran.

P19_0558_a4_rgb

Zmogljivo: močne zavore, športne pnevmatike tipa Ultra High Performance
Visokozmogljivi zavorni sistem modelov 718 Spyder in 718 Cayman GT4 z velikimi aluminijastimi zavornimi čeljustmi v izvedbi “monobloc” skrbi za stalne, dirkalnim stezam dorasle vrednosti pojemkov. Opcijsko so na voljo tudi zavore Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB). Novo je to, da zdaj tudi 718 Spyder vozi s posebnimi pnevmatikami (ultra high performance), ki jih je Porsche prilagodil posebej za ta model. Pnevmatike so del celotnega paketa, s katerim je 718 Cayman GT4 na Severni zanki Nürburgringa dosegel nov rekord: na 20,6 km dolgem legendarnem dirkališču se je čas kroga na dirkalni stezi v primerjavi s predhodnim modelom zmanjšal za več kot 10 sekund.

Comments

comments