Ford E-Transit je pripravljen na elektrifikacijo poslovne produktivnosti v Evropi

Ford iz tovarne Ford Otosan v Kocaeliju v Turčiji strankam po Evropi dobavlja prve izdelane različice svojega povsem električnega dostavnika E Transit.

Ta prelomni trenutek so danes proslavili v tovarni Gölcük na slovesnosti, ki so se je udeležili predstavniki turške vlade, vlagatelji, zaposleni in mediji.

Po velikem povpraševanju evropskih podjetij po dostavnikih E-Transit – prejeli so več kot 5000 naročil strank, še preden so vozila zapeljala s proizvodne linije – Ford Otosan zdaj prehaja na polni obseg proizvodnje.

“Ford Otosan v Kocaeliju je srce proizvodnje Transita v Evropi, s tem praznovanjem proizvodnje E-Transita pa se začenja elektrificirano naslednje poglavje našega močnega partnerstva,” je povedal Hans Schep, generalni direktor Ford Pro v Evropi. “To je prvi korak v preoblikovanju tovarne v Kocaeliju, ki bo postala pomembno središče za proizvodnjo električnih gospodarskih vozil v Evropi.”

E-Transit je povsem električna različica najbolje prodajanega tovornega kombija na svetu,1 novo vozilo pa uvaja Ford Pro v regiji. To novo podjetje ponuja nabor programske opreme, rešitev za polnjenje, servisiranje in financiranje z vrhunskimi vozili, ki pomagajo izboljšati produktivnost in razpoložljivost, znižati stroške ter olajšati dostop do vsega, kar operaterji potrebujejo, na eni platformi, ustvarjeni za električno in digitalno dobo.

“Proizvodnja E-Transita v naši tovarni v Kocaeliju, kjer je elektrika 100-odstotno zagotovljena iz obnovljivih virov energije, nam je v ponos in predstavlja še eno prelomnico v naši vse večji vlogi v Fordovi strategiji elektrifikacije,” je povedal Güven Özyurt, generalni direktor družbe Ford Otosan. “Prepričani smo, da elektrifikacija legendarnega modela Transit pomeni velik napredek in pomemben korak k temu, da Ford Otosan postane proizvodna baza Fordovih elektrificiranih gospodarskih vozil.”

Celovito vlaganje v elektrifikacijo gospodarskega vozila

Da bi zadostil povpraševanju po prihodnjih elektrificiranih Fordovih modelih, Ford Otosan vlaga dve milijardi evrov in povečuje število zaposlenih za približno 3000, da bi povečal proizvodne zmogljivosti, med drugim za naslednjo generacijo modela Transit Custom.

Fordovo usmeritev v povsem električno prihodnost v Evropi je poudarila tudi nedavna objava, da so Ford, SK On Co., Ltd. in Koç Holding podpisali nezavezujoč memorandum o soglasju za novo, v panogi vodilno skupno podjetje v Turčiji. Po sklenitvi končnega sporazuma nameravajo trije partnerji ustvariti enega največjih obratov za proizvodnjo baterij za električna vozila v širši evropski regiji. Proizvodnja naj bi se začela že sredi tega desetletja, letna zmogljivost pa naj bi znašala od 30 do 45 gigavatnih ur.

Ford, ki potrjuje svojo vodilno vlogo najbolje prodajane znamke gospodarskih vozil v Evropi, bo še naprej elektrificiral svoje legendarne Transite, da bi zadostil različnim zahtevam uporabnikov. Do leta 2024 se bodo E-Transitu pridružili še štirje novi povsem električni modeli iz Transitove družine, saj se Ford približuje cilju ničelnih emisij pri prodaji vseh vozil v Evropi in ogljični nevtralnosti v svojem evropskem odtisu objektov, logistike in dobaviteljev do leta 2035.

Koristi za stranke v električni dobi

E‑Transit je s svojim izjemno konkurenčnim dosegom, nosilnostjo, močjo in izbiro karoserijskih izvedb zasnovan tako, da upravljavcem omogoča ‘nebolečo’ elektrifikacijo voznega parka, hkrati pa pospešuje njihovo produktivnost s pomočjo rešitev Ford Pro za polnjenje, telematiko in servisiranje.

Ford Pro je že dokazal vzdržljivost vozila E-Transit z zahtevnim testiranjem v visokotehnoloških obratih po vsem svetu. Podjetje zdaj izvaja širši program pilotnih projektov za stranke s skupno 60 predprodukcijskimi E-Tranziti, vključno s predelanimi modeli, ki jih stranke v Franciji, Nemčiji, Italiji, na Nizozemskem, Norveškem in v Veliki Britaniji uporabljajo pri običajnem vsakodnevnem delu, kar podjetju Ford Pro pomaga optimizirati izdelke in storitve za stalno podporo, da bi lahko podjetjem zagotovili optimalno učinkovitost in produktivnost.

Comments

comments